Opnieuw stond er een verre uitwedstrijd op het programma voor de vrouwen van Sparta Nijkerk. Dinsdagavond werd er met 1-2 gewonnen in Hardenberg en ook nu konden de punten mee terug in de bus worden genomen. Bergentheim VR1 werd na een zeer moeizame wedstrijd met 1-4 verslagen.

Na een prettige ontvangst op het sportpark van Bergentheim was er, in tegenstelling tot de wedstrijd van dinsdag, nu ruim tijd voor een goede warming up. Of het nu het warme weer was of misschien nog de wedstrijd tegen HHC Hardenberg, er leek pap in de benen te zitten van het gros van de speelsters. De start van de wedstrijd was nog wel goed met een paar flinke kansen waarbij de Bergentheim keepster redding bracht, maar al snel liet Bergentheim zien niet bang te zijn voor de koploper. De Spartanen waren niet vooruit te branden, kwamen steeds een stapje te laat en leverden ontzettend veel ballen zomaar in bij de tegenstander. Bergentheim wist daar niet van te profiteren, ondanks dat ze 2 keer de lat raakten.  In de 44e minuut kwam Sparta Nijkerk toch op voorsprong. Jolien van Looijengoed scoorde op aangeven van Charlotte van Leeuwen. Wie dacht dat hiermee de ruststand was bepaald, kwam bedrogen uit. In de 6e minuut van de blessuretijd counterde Bergentheim naar de verdiende gelijkmaker.

In de rust waren er niet zoveel woorden nodig om te concluderen dat het een stuk beter moest. De uitvoering hiervan liet echter op zich wachten. Bergentheim had het gevoel dat er iets te halen viel en was het eerste kwartier na rust de bovenliggende partij. Heidi Beerthuijzen moest een paar keer redding brengen om een achterstand te voorkomen. Er was dan ook opluchting toen Charlotte van Leeuwen in de 68e minuut de 1-2 binnenschoot na een vrije trap van Kataline Hiensch. Het verzet van Bergentheim leek te zijn gebroken en de Spartanen begonnen wat beter te voetballen. Toch voelde het zich niet comfortabel met deze kleine voorsprong. Veel speelsters liepen op hun laatste benen, maar op karakter en positief coachen naar elkaar, werd de overwinning over de streep getrokken. Het werd zelfs nog een ruime zege door, na eerst nog 2 keer op de paal te hebben geschoten, 2 doelpunten van Charlotte van Leeuwen in blessuretijd (beide op aangeven van Jolien van Looijengoed). Met een hattrick bepaalde ze de eindstand op 1-4.

Een zeer moeizame wedstrijd waarbij Bergentheim wellicht meer had verdiend, maar uiteindelijk gaat het om het afmaken van de kansen en daarin was Sparta Nijkerk deze middag een stukje efficiënter. Na afloop kwam het bericht binnen dat concurrent Genemuiden VR1 punten had laten liggen in Dalfsen en dus was het een uitstekende voetbalweek voor Sparta Nijkerk. 6 punten uit 2 verre uitwedstrijden en de koppositie verstevigd.

Volgende week zaterdag 30 april staat de kraker tegen de nummer 2 Genemuiden VR1 op het programma. Sparta Nijkerk speelt thuis en de aftrap is om 15:00 uur.

Verslag: Hans Stam