Hoewel het weer er niet zo mooi uitzag trok de auto-en quadcross in Stoutenburg op Hemelvaartsdag opnieuw veel liefhebbers naar de baan. Ook de rijders hadden het goed naar de zin op het ruim opgezette circuit. Veel regiorijders kwamen aan de start om zich in de eigen omgeving te presenteren aan hun fans. Zij werden hiervoor beloond met top klasseringen in de diverse klassen. De Quad boven 350 cc klasse was voor Tim van Wee (Hooglanderveen), die Robin Mouw (Kootwijkerbroek) en Niels van Ginkel (Hoevelaken) te snel af was.

De V-buggy autocross klasse voor de jeugd tussen 6 en 12 jaar kende een vol veld. Doordat Rocco Coronel twee manche overwinningen behaalde en Schuurman maar één, ging de zege naar Coronel. Tim Schuurman dus tweede voor zijn broer Bas Schuurman. Voorthuizenaar Yordi van Renselaar werd zesde in deze goed bezette klasse.

De Standaardklasse werd een prooi voor thuisrijder Marco Blom. Op het podium werd hij vergezeld door Nijkerkers John van Bokhorst en Arjan Kuijt.  

In de Regioklasse was er pole positie was er voor Arie Buurman (Barneveld). De top 5 werd aangevuld met Bas van Spellen (Leusden), Willem Hazelaar (Achterveld), Mitchel Pol (Stoutenburg-Noord) en Danny Tolboom (Leusden). Buurman nam de kop, maar al in de eerste ronde werd hij voorbij gestreefd door Van Spellen. Op enige afstand volgden Hazelaar, Tolboom en Kees Verweij (Leusden). In de volgende ronden viel Tolboom terug en nam Verweij zijn plaats over en later ging ook Pol aan hem voorbij. Toen de auto van Verweij ging roken en snelheid verloor, schoof Pol opnieuw een plaatsje op ten koste van Verweij. Daarmee was het podium bepaald. Winnaar dus Bas van Spellen, voor Arie Buurman, Willem Hazelaar, Mitchel Pol en Kees Verweij.

Ook de Cross Eenden kwamen aan de start. De Nederlandse 2CV Cross vereniging reed in Stoutenburg hun 4de wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap. Mike Millenaar, de kampioen van vorig jaar, was opnieuw de sterkste. Anna de Vos uit Harderwijk hield de regionale eer hoog door als zevende te finishen. In de snelste Klasse kwamen zes sprinters en één verlaagde Kever naar Stoutenburg. Zij reden elk vier manches. Met twee manche overwinningen behaalde Rudy Buurman (Barneveld) de meeste punten en de zege. Nijkerker Rocco Pul behaalde een mooie tweede plaats. Patrick Smink (Hoogland) werd vierde, voor Erwin Sukkel (Hoevelaken) en Michel Smink (Bunschoten).

Foto: Gerrit van Leyenhorst