Zaterdag 23 maart stond voor de jeugd van REGA 1 de lastige uitwedstrijd tegen Swift uit Deventer op het programma, Swift met de ijzersterke kopman Colin Ligt in het team is samen met Amsterdam en REGA één van de favorieten voor het Nederlands Kampioenschap. REGA trad deze dag aan met Thijs Beentjes, David Vrijhoeven en Jibbe van Vliet. Ook deze middag liet Colin zien over veel kwaliteiten te beschikken en gaf alle drie de REGA spelers met 3-0 het nakijken. In de andere partijen tegen de op papier 3e en 4e man van Swift moesten dus de punten behaald worden. Waar de spelers van REGA normaal altijd erg kunnen vertrouwen op hun materiaal waar veel spelers erg veel moeite mee hebben, bleek dat de mannen van Swift verrassend goed overweg konden met de noppen van David en Thijs. 

Nadat David en Jibbe hun eerste partij ook verloren en het dubbel David en Thijs ook onderuit ging keken de Nijkerkers al tegen een 4-0 achterstand aan. Daar zou door de tweede wedstrijd van Thijs verandering in moeten komen, toen deze wedstrijd ongelukkig verloren ging met 12-10 in de 5e game gingen de kopjes hangen en werden er enkel nog een paar games gewonnen waardoor aan het eind van de middag een genadeloze 10-0 op het scorebord stond.  

Vol ongeloof, sprakeloos en zwaar teleurgesteld werd de reis naar Nijkerk weer ingezet. Wel duidelijk is dat er nog veel werk aan de winkel is en dat dit absoluut niet meer mag gebeuren. Waar REGA deze middag begon op een roze wolk en met een voorsprong van 9 punten staan ze nu weer met beide benen op de grond en is de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen.

Volgende week staat om 15:00uur de laatste thuiswedstrijd tegen HTTV uit Den Haag op het programma en dan zal deze middag snel vergeten moeten worden.

Verslag: Michel van de Kamp