Het mountainbiketeam MMKH uit Putten gaat zondag 8 september op de pedalen voor een monstertocht: Duchenne Heroes. In 7 dagen trapt het team van Noord-Frankrijk terug naar Nederland om 14 september te finishen in het Noord-Limburgse Well. De opbrengst van deze sponsortocht komt ten goede aan onderzoek naar een medicijn tegen de ziekte Duchenne.

MMKH doet voor het 12e jaar mee. In verschillende samenstellingen is jaar in, jaar uit getrapt voor Duchenne en niet in de laatste plaats voor de naamgevers van het team: Mike, Mathijs, Koen en Henke. Namen van inmiddels jonge mannen die Duchenne hebben. Zie ook www.700km.nl.

Negen fietsers (7 mannen en 2 vrouwen) staan dit jaar aan de start als team MMKH. Ze staan te popelen, net als de vele andere deelnemers en niet te vergeten de begeleiders en de vrijwilligers. Circa 12.000 hoogtemeters liggen er voor de boeg en 700 kilometer, die worden grotendeels afgelegd over onverharde en uitdagende paden.

MMKH heeft dit jaar tot dusver ruim 48.000 euro aan sponsorgeld bijeengebracht. Het geld komt van trouwe sponsoren, waaronder bedrijven en veel particulieren. Ook de Wandeltocht voor Duchenne, een collecte, een kerstwerkshop, begeleiden van fietstochten voor de bedrijven GEA en Hollander Techniek hebben dit jaar flinke bijdragen opgeleverd.

Sinds de eerste deelname aan Duchenne Heroes heeft MMKH in totaal al meer dan 750.000 euro bijeengebracht voor Duchenne. De organisatie van Duchenne Heroes 2019 zet koers op een eindstand van meer dan 1 miljoen euro met meer dan 300 deelnemers. Dat doel is in zicht. De teller staat nu op circa 850.000 euro. MMKH zal ook de komende dagen nog een tandje bijzetten en wie nog een bijdrage wil doen, dat kan. Via www.duchenneheroes.nl of via www.700km.nl.

En hoe verder? Volgend jaar doet MMKH weer mee. De strijd tegen Duchenne gaat door. Dan is Duchenne Heroes voor de 15e keer! Net is bekend geworden dat dan de start in de Noordelijke Vogezen is en de finish op het Drielandenpunt in Zuid-Limburg.