Willem Fontein uit Hoevelaken is een petitie gestart om de trouwlocatie van Hoeve Sparrendam in Hoevelaken te behouden. Hij constateert dat de bewoners van Hoevelaken onvoldoende in de gelegenheid zijn geweest om hun stem te laten horen voor behoud van Sparrendam als trouw- en feestlocatie. Hij verzoekt alsnog de horeca-activiteiten in Hoeve Sparrendam te legaliseren, zodat daar in de toekomst getrouwd kan worden of dat er een feest kan worden gegeven. Het gemeentebestuur besloot vorige week niet in te stemmen met een legalisatie van de horeca-activiteiten op die locatie. Voor de volgende drie problemen rond Hoeve Sparrendam zijn geen oplossingen voorhanden:

  • de geringe breedte van de toegangsweg. In geval van calamiteiten of rampenbestrijding is de toegangsweg van de Veenwal te smal.
  • de onevenredige geluidshinder die op late tijdstippen wordt veroorzaakt door afscheidnemende en vertrekkende bezoekers;
  • de mismatch tussen de intensieve horecafunctie op Veenwal 6 en de woon-, recreatie- en natuurfuncties in de directe omgeving daarvan.

De petitie staat op https://sparrendam.petities.nl/

Bron Kees van den Heuvel