Genemuiden begon sterker en was een paar keer dichtbij. In de 5e minuut leek Omar Kavac te scoren uit een achterwaartse kopbal, maar werd afgekeurd wegens buitenspel. Naarmate de eerste helft vorderde werd NSC wat beter en kreeg wat kleine kansjes via Sturing en Van Essen. De grootse was voor Cornelisz die zijn schot van 30 meter maar net over zag gaan. Op basis van de eerste helft was de tussenstand terecht.

In de tweede helft kwam Genemuiden weer beter uit de startblokken en de eerste kans ging maar net over. NSC speelde een stuk minder goed dan in de eerste helft en je kon de 0-1 aan zien komen. Een mooie aanval over links werd goed voor het doel gelegd en prima binnen geschoten. Als je achter komt tegen zo’n ploeg weet je dat het een zware middag gaat worden. De spaarzame momenten dat NSC eruit kwam werden vaak door eigen fouten of slim Genemuiden om zeep geholpen.

Uit een mooie actie van een goed spelend Omar Kavac was hij het zelf die de 0-2 op het bord bracht. Al had hij een paar minuten daarvoor geluk dat hij niet het veld uit werd gestuurd na een elleboogstoot bij Doppenberg. Maar het ontging de scheidsrechter. NSC kwam bijna via Grovenstein terug in de wedstrijd, maar zijn schot ging maar net naast. Ook Cornelisz kreeg een kans maar schoot op de keeper. Als je zelf niet scoort zul je zien dat hij dan wel aan de andere kant valt. Kavac kreeg veel ruimte om te schieten en schoot hard binnen in de verre hoek. Eyup Terlemez maakte bijna de eretreffer, maar raakte de bal niet helemaal goed. NSC heeft vanmiddag te weinig laten zien om echt aanspraak te maken op meer.