De roerige week op technisch gebied kreeg voor DOVO zaterdag een passende afsluiting. De ploeg uit Veenendaal werd met 4-1 verslagen door Sparta Nijkerk. Voor de Nijkerkers betekende dit al de elfde overwinning dit seizoen en de koppositie kwam dus niet in gevaar.

Sparta Nijkerk leek al snel korte metten te maken met DOVO, want na twintig minuten was het 2-0 door treffers van Adriaan Kruisheer en een benutte strafschop van Maurice de Ruiter. Sparta Nijkerk zakte qua spel echter wat terug en DOVO kreeg meer vat op het spel. Een geweldig afstandsschot van Jasper Waalkens bracht de spanning terug met de 2-1 en DOVO rook kansen.

Na de rust wilde DOVO verder op zoek naar de gelijkmaker en gooide veel energie in de strijd. Toen Maurice de Ruiter na een kwartier de 3-1 scoorde, was het gedaan met de tegenstand van de Veenendalers. Het werd zelfs nog erger voor DOVO, want toen Kruisheer de 4-1 scoorde tien minuten voor tijd, liet Marbuch zich gaan en ontving een rode kaart.

Sparta Nijkerk behaalde zo een goede overwinning en blijven het erg goed doen in de derde divisie. Voor de bezoekers uit Veenendaal ziet de toekomst er minder rooskleurig uit met een plek in de gevarenzone en onrust binnen de vereniging.

Bron: De Stad Nijkerk
Foto’s: Aalt Guliker