Hzvv was niet naar Nijkerk gekomen om zich weg te laten spelen door NSC en zat er in de 1e helft goed bovenop. NSC had het moeilijk met het spel van de Hoogeveeners. De eerste kans was voor NSC-er Yordi Grovenstein die tot zijn verbazing zijn goal afgekeurd zag worden door de scheidsrechter. Niet veel later was zelfs de 0-1 een feit, een mooie aanval over links werd afgemaakt door Joao Kelly die rustig binnen kon schieten. Daarna waren er kansen over en weer. NSC kreeg via Grovenstein en Van Essen grote kansen, aan de andere kant was HZVV ook een paar keer dichtbij de 0-2. In de slotminuten van de eerste helft waren er kansen voor NSC via Troost en Martina, maar het bleef 0-1.

Na de rust kreeg NSC al snel de mogelijkheid op de 1-1. Yordi Grovenstein die goed door ging werd onderuit gehaald door de keeper. Yannick Cornelisz die meestal wel raad weet daarmee schoot op de keeper. NSC had het zwaar tegen het fysiek sterke HZVV. Een aantal kansen werden onbenut gelaten door de Hoogeveeners, maar kregen hulp van Troost die een corner in eigen doel kopte. NSC ging één op één spelen en haalde Kwint naar de kant voor aanvaller Bennay. NSC heeft de pech dat de kansen er niet in gingen en HZVV profiteerde van de ruimte die NSC weggaf. Dat het 10 minuten voor het eind zelfs nog 0-3 werd was voor de statistieken. NSC was niet bij machte om het HZVV het vuur aan de schenen te leggen.