NSC heeft de eerste kans om kampioen te worden laten liggen vanmiddag. In Doetinchem werd met 2-1 verloren. NSC was vandaag niet bij de les en het spel was niet goed. DZC vocht hard voor elke meter en had meer de intentie om wat van de wedstrijd te maken. De warrig fluitende scheidsrechter deed vanmiddag ook een duit in het zakje door zijn onbegrijpelijke beslissingen. In de eerste helft profiteerde NSC er een keer van en kreeg het makkelijk een penalty toen Jabir onderuit werd getikt. De penalty was vrij zwaar bestraft, maar Yannick Cornelisz ging achter de bal staan en schoot NSC vlak voor rust op voorsprong.

Na de rust was de eerste kans voor DZC, een afstandsschot kon maar net gepakt worden door Van Willige. NSC kreeg maar geen vat op de wedstrijd en had het zwaar vanmiddag. Als je dan na 54 minuten ook nog eens met 10 man door moet weet je dat het nog moeilijker wordt. Er was vooraf aan de rode kaart weinig aan de hand. De speler van DZC ging goed door en werd volgens de scheidsrechter onreglementair onderuit gehaald. Deze speler was niet eens doorgebroken want Doppenberg liep ook mee. Maar de scheidsrechter oordeelde anders. Uit de vrije trap die daarop volgde scoorde DZC de 1-1. NSC stond te slapen en moest de gelijkmaker incasseren.

Met nog een kwartier te gaan leek het af te stevenen op een gelijkspel, maar daar dacht DZC anders over. Een hoge bal voor het doel kon niet klemvast gepakt worden door van Willige omdat hij gehinderd werd. De leidsman zag er geen overtreding in en liet doorspelen. Uit deze actie kon DZC de 2-1 binnen schieten. NSC had nog een paar minuten om wat aan de achterstand te doen. Eerst was er nog een schietkans voorlangs van Van Essen en in de laatste minuut een kopbal van Grovenstein op de lat. Gescoord werd er niet meer. Volgende week word het dus ongelofelijk spannend en moet er gewonnen worden van SDVB wat een zware opgave wordt.