NSC heeft vanmiddag verzuimd om te winnen bij vv Eemdijk. De eindstand was 0-0 en daar kon alleen Eemdijk blij mee zijn. Vanaf de eerste minuut zat NSC er goed bovenop. Eemdijk speelde in een verdedigende opstelling en gokte op de counter. NSC was na een minuut of vijf gevaarlijk toen Jonathan Martina een luchtduel aan ging met de keeper van Eemdijk, Martina kwam als winnaar uit de strijd ware het niet dat de scheidsrechter affloot voor een overtreding van Martina die niks verkeerd deed. Het daarop volgende doelpunt van Yannick Cornelisz werd onterecht afgekeurd. Toch bleef NSC Qua kansen de bovenliggende partij en had het via Van Essen twee mooie mogelijkheden. Eerst was de keeper de winnaar door een schot van 25 meter uit de kruising te tikken en een paar minuten later had dezelfde keeper geluk toen een bekeken schot van Van Essen een meter naast ging waar de keeper te ver voor zijn doel stond.

Eemdijk kwam er maar sporadisch aan te pas en heeft wel geteld één kansje gehad nadat Van Willige de bal in de voeten speelde van een Dieker. Zijn schot van 35 meter ging een meter naast. Met nog een kwartier te gaan werd Martina de diepte in gespeeld en kon uit een lastige hoek op doel schieten, de keeper kon er maar net een voet tegen aan krijgen. De daarop volgende corners waren ook een prooi voor deze jonge keeper. Hij speelde een uitmuntende eerste helft. In de laatste minuut van de eerste helft had NSC bijna de de 0-1 te pakken, Martina won zijn luchtduel maar zijn geplaatste kopbal ging rakelings naast de paal.

Na de rust had Eemdijk de wind in de rug en volgens de supporters ging het nu gebeuren. NSC had het wat lastiger en Eemdijk speelde wat meer van het eigen doel af, en was via een snelle uitbraak bijna succesvol. Maar van Willige tikte de bal tot corner. De scheidsrechter die over het algemeen prima floot was soms te laconiek en liet teveel toe wat overtredingen betrof. In de eerste helft kwamen er een paar spelers van Eemdijk goed weg omdat ze geen kaart kregen. In de tweede helft werden er zeker drie terecht op de bon gezet. De thuisploeg had het moeilijk tegen een technisch goed voetballende ploeg en had soms handen en voeten nodig om NSC af te stoppen. Enorme kansen heeft NSC niet gehad in de 2e helft, El Bennay was het dichts bij, maar zijn schot ging ruim over. In de laatste minuten had het verdedigende voetbal van Eemdijk bijna succes en moest Van Willige twee keer handelend optreden. Na 93 minuten hield de scheidsrechter het voor gezien en floot af.