NSC heeft zaterdag met duidelijke cijfers van medekoploper Swift gewonnen. Vanaf minuut één zag je al dat er wat te halen viel vanmiddag. NSC zette goed druk en met de voorwaartsen die in goede doen zijn kon het wel eens leuke middag gaan worden. Uit een vrije trap van Van Essen was het Grovenstein die weg liep uit de verdediging en beheerst de 1-0 scoorde. Op dat moment zeker niks op af te dingen. NSC speelde een stuk beter dan Swift wat alleen maar de lange bal hanteerde tot dat moment. De ploeg uit Amsterdam had het moeilijk met de voorhoedespelers van NSC en bijna elke aanval was gevaarlijk. Op links had Grovenstein weinig te duchten van zijn tegenstander die hij elke keer zijn hakken liet zien.

Na twintig minuten was het 2-0 toen Jonathan Martina goed door ging vanaf de middellijn en de bal langs de keeper in de korte hoek schoot. Een lekkere goal voor de spits die steeds beter zijn draai gaat vinden in de basis. Zo was hij ook het eindstation bij de 3-0. Yordi Grovenstein kapte zijn man uit en schoot hard op doel, de keeper kon maar net zijn hand er achter krijgen en tikte de bal voor de voeten van Martina die dankjewel zei en scoorde. Met nog een kwartier te gaan tot aan de rust ging Swift wat beter voetballen en had de beste mogelijkheid uit een vrije trap die via een speler van NSC net naast ging.

Na de rust namen de Amsterdammers wat meer initiatief om nog wat van de wedstrijd te gaan maken. Maar slaagde er niet in om een vuist te maken. NSC speelde ook wat minder dan voor rust, maar kwam niet in gevaar. Sterker nog; het werd via een kanonskogel van 25 meter van Kevin van Essen zelfs 4-0. Een strak schot in de onderhoek, de keeper was kansloos en hoorde alleen het net ritselen. Daarmee gooide NSC de wedstrijd helemaal in het slot als er nog wat hoop was bij Swift. Het slotakkoord was voor Zakaria El Bennay. De invaller kreeg de bal goed aangespeeld en tikte de bal met buitenkant voet in de verre hoek buiten bereik van de keeper en maakte de 5-0. En zo wint NSC weer met ruime cijfers een thuiswedstrijd en doet het heel goed mee in de competitie. Volgende week spelen we weer tegen een koploper en dat is dan Eemdijk.