Vanmiddag een echte topper dat alles in zich had qua goals en ook qua kaarten. De stand 2-2 was daarom ook niet vreemd waar NSC had moeten winnen. NSC begon goed aan de wedstrijd en drukte Bennekom naar achter. Verder dan een kans voor Eyup Termelez kwam het niet na vijf minuten. De eerste de beste kans voor Bennekom was direct een goal. Slordig balverlies bij NSC in de achterhoede leidde deze in. De spits Ismael Antonio zei dankjewel en schoot beheerst binnen. NSC nam weer het initiatief en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een kans voor Redouan Hazzat ging maar net langs de verkeerde kant van de paal en een kopkans van Yannick Cornelisz belandde in de handen van de keeper. De terechte 1-1 zou na ruim twintig minuten toch vallen. Een voorzet van Yordi Grovenstein kwam voor de voeten van Yannick Cornelisz die sneller reageerde dan de verdediger en scoorde. NSC wilde voor rust de voorsprong forceren, maar echt grote kansen kreeg het niet meer.

Na de rust was NSC net als in de eerste helft de bovenliggende partij. Bennekom probeerde het voornamelijk met lange ballen om de voorwaartsen te bereiken, waar NSC voor voetballende mogelijkheden ging. NSC was er via Hazzat dichtbij, maar zijn inzet ging via de paal het veld weer in waarna de keeper de bal pakte. Bennekom moest geregeld aan de noodrem trekken en bijna de gehele achterhoede werd beboet met een gele kaart. NSC kreeg een paar vrije trappen net buiten het strafschopgebied en ondanks dat er weinig aan mankeerde was de keeper elke keer de winnaar. Zo gingen we richting het einde van de wedstrijd. Een goede uittrap van Van Willige werd verkeerd ingeschat door de verdediging en het was Yordi Grovenstein die er tussen kon komen en de 2-1 binnen kopte. Een mooie goal op een heel belangrijk moment. En het leek helemaal kat in het bakkie toen Eyup Termelez onreglementair onderuit werd gehaald en Bennekom verder moest met 10 man na direct rood voor de aanvoerder. De vrije trap die daarop volgde werd niet binnen geschoten.

Met nog vijf minuten te gaan ontstond een echte thriller waar menig Ajacied met weemoed aan woensdag terug dacht. Bennekom ging alles of niets spelen en NSC raakte de regie kwijt. Na eerst al een speldenprik van Bennekom was het in de 89e wel raak na weer slecht uitverdedigen bij NSC. En Bennekom wilde meer, een minuut later belandde de bal op de lat en gingen de punten bijna mee de bus in. Uiteindelijk bleef het 2-2 en heeft NSC nog alles in eigen hand met twee punten voorsprong.

Verslag: Wilbert Nusselder
Foto’s: Aalt Guliker