NSC heeft in de slotfase een punt gepakt tegen vv Berkum door in de 95e minuut te scoren via centrale verdediger Troost. Een leuk begin van de wedstrijd vanmiddag waarin beide clubs weinig voor elkaar onder deden. NSC probeerde het voetballend en Berkum via snelle counters. Wiersma die de zieke Van Willige verving in het doel bij NSC moest in de beginfase een paar keer zijn doel uit komen om een tegengoal te voorkomen. De eerste kans voor NSC kwam via Grovenstein, maar hij kwam net te kort na een voorzet van Sturing. Dat was het moment in de wedstrijd dat NSC het betere van het spel kreeg en dat ook uitdrukte in de score. Een mooie aanval kwam via Terlemez bij Yordi Grovenstein die na wat draai en kapbewegingen ook de keeper passeerde en NSC op voorsprong zette. NSC had via Eyup Terlemez de 0-2 kunnen maken. De voorzet van Yannick Cornelisz kon hij net niet binnen koppen.

Berkum wist er in de laatste fase van de eerste helft weinig tegenover te zetten en zodoende gingen we rusten met een 0-1 voorsprong. Hoe anders ging het allemaal in de tweede helft waarin het arbitrale trio behoorlijk in de fout ging bij sommige situaties. Eerst wordt een goal goedgekeurd waar drie man zeker twee meter buitenspel stonden en even later staat NSC met 10 man omdat ze gefrustreerd zijn. De scheidsrechter voelde de situatie niet goed aan en had het met één kaart voor Van Essen af kunnen doen, maar gaf hem de tweede prent er gelijk over heen. Nu stond de stand op 1-1 en NSC met 10 man.

Berkum voelde dat het nu moest gaan gebeuren,maar de kansen waren voor de Nijkerkers. Yordi Grovenstein was tot twee keer dichtbij, maar faalde jammer genoeg in de afwerking. Daarbij moet wel gezegd worden dat de Berkumse keeper voortreffelijk keepte. In de 70e minuut leek zich weer een uitgelezen mogelijkheid voor te doen voor NSC, Grovenstein werd de diepte in gestuurd en werd onverklaarbaar afgevlagd voor buitenspel terwijl hij er achter vandaan kwam. Berkum nam daarna de regie wat meer in handen en het was dat Wiersma uitstekend keepte vanmiddag, anders was de 2-1 snel gevallen. Nu bleef het tot de 83e minuut spannend. Toch kwam Berkum op voorsprong, een prima actie van Bacuna werd door hem zelf goed binnen geschoten. NSC wist wat het te doen stond en dat was alles of niets in de laatste tien minuten. Of het dan nog 3-1 word maakt dan ook niet meer uit. Maar het werd in de 95e minuut 2-2. Iedereen ging mee naar voren bij een vrije trap vanaf links, zelfs de keeper stond in het strafschopgebied. Dat was ook degene die de bal weer half voor de goal kreeg waarna René Troost in de verre hoek binnen schoot. Een ontlading van jewelste volgde daarna. Na 97 minuten floot de scheidsrechter voor de laatste keer en deelden de ploegen de punten in een over het algemeen aantrekkelijke wedstrijd.