NSC heeft twee punten laten liggen in Putten door gelijk te spelen tegen SDC Putten. Zeker op basis van de eerste helft zou de winst verdiend zijn geweest. NSC was oppermachtig en kreeg al snel een kans via Yordi Grovenstein die vrij voor de keeper hoog over schoot. Was een mooi begin geweest. SDC kwam er daarna via een prima aanval ook goed uit. Alleen was nu Van Willige een sta in de weg. Waar NSC het voetballend probeerde ging SDC de lange bal hanteren en kreeg totaal geen vat op de Nijkerkers. Uit een corner en een bal tegen de hand kreeg NSC een strafschop te nemen na twintig minuten. Yannick Cornelisz ging achter de bal staan en schoot goed binnen. De keeper die in de goede hoek zat kon er niet bij. NSC ging op zoek naar de 0-2 en was daar via Eyup Terlemez dicht bij. Zijn kopbal ging maar net langs de paal.

SDC ging na een half uur meer de boel ontregelen door vervelende overtredingen te maken en NSC uit zijn spel te halen. Dat lukte zeker, want het laatste kwartier voor rust kregen ze een paar mooie kansen. Elke keer was Van Willige de winnaar die zijn doel schoon hield in de eerste helft. Vlak voor rust was Yannick Cornelisz dichtbij de 0-2. De voorzet van Yordi Grovenstein kon hij net niet binnen tikken bij de 2e paal. Na de rust leek het wel alsof de scheidsrechter een beetje op de hand was van de thuisploeg. Waar hij in de 1e helft de Puttenaren soms terecht bestrafte was daar in de 2e helft niks van over. Keer op keer mochten de overtredingen gemaakt worden. Dat werkte in het voordeel van SDC. NSC kon minder goed een vuist maken tegen het harde spel en was zelfs de dupe van de dwalingen van de leidsman. Nadat er een paar spelers waaronder Sytsma goed weg kwam was het aan de andere kant wel rood voor Sturing. Terecht of onterecht, als je consequent bent moet je ook een tweede geel voor SDC trekken. Nu moest NSC ruim twintig minuten door met 10 man,maar was zowaar dichtbij de 0-2. Een goeie actie van Hoessein Jabir belandde op de paal. Daarmee was de wedstrijd gespeeld geweest. Nu bleef het ongemeen spannend.

en zo zul je altijd zien dat de tegenstander dan nog scoort. In de laatste minuut van de extra tijd was het Kees Pluim die de bal bij de 2e paal binnen tikte. NSC kon 94 minuten volhouden, maar moest in de blessuretijd de gelijkmaker incasseren.

Verslag: Wilbert Nusselder
Foto’s: Aalt Guliker