Het was een groot feest zaterdag na afloop van het duel van NSC tegen SDV Barneveld. De Nijkerkers presteerden prima in het laatste competitieduel en na de 6-1 overwinning was het kampioenschap een feit. NSC keert terug in de Hoofdklasse.

Rob Schoon – De Stad Nijkerk

Waar NSC vorige week nog een misstap maakte in Doetinchem, waren ze zaterdag beter bij de les. ,,Natuurlijk was er spanning in de ploeg, maar we waren wel scherp”, zag trainer John Kamphuis. ,,Toen Yordi Grovenstein de 1-0 scoorde viel er wellicht iets te veel spanning van de ploeg. Eigenlijk vanuit het niets kwam SDV Barneveld op gelijke hoogte en toen waren we het even kwijt.”

GROTE OPSTEKER

In de rust bleek Bennekom te leiden tegen DTS’35, dus NSC moest winnen. ,,Dat we binnen een minuut via Yordi Grovestein weer de leiding namen, was natuurlijk fantastisch. En toen we op weg waren naar de 3-1, maakte de keeper een duidelijke overtreding.” Jeroen van Binsbergen zag rood en toen gingen alle remmen los bij NSC.

Het overtal werd prima uitgespeeld en NSC liep aan de hand van Grovenstein uit naar een 6-1 overwinning door treffers van Mauro Peters, Yordi Grovenstein, Marc Fennebeumer en Tristan Wallet. ,,Yordi was zaterdag inderdaad erg belangrijk voor ons, maar eigenlijk al het hele seizoen. Achttien doelpunten voor een buitenspeler is gewoon erg veel en daarbij nog vele assists.”

TOEKOMST

Niet alleen sportief ziet de toekomst door de promotie van NSC er goed uit. Buiten de lijnen wordt immers ook hard gewerkt aan de toekomst. Er wordt gesproken over een eventuele verhuizing en de leden is gevraagd mee te helpen om de organisatie verder te versterken. Het sportieve succes zal zeker een stimulans zijn voor velen om de club te helpen met het verder bouwen.

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl