NSC heeft zaterdagmiddag een strikt zakelijke overwinning geboekt in het inhaalduel tegen Scherpenzeel. het werd op de Sportpark De Burcht 3-0. De Nijkerkers gaan hierdoor alleen aan kop in de eerste klasse. Vanaf de eerste minuut zette NSC Scherpenzeel onder druk en Scherpenzeel kon daar maar moeilijk onderuit voetballen. Toch was de eerste kans voor de gasten, de bal ging na een voorzet vanaf links net over. Daarna nam NSC het heft in handen en was het wachten op de 1-0. Een prima voorzet van Yordi Grovenstein kwam voor het doel op het hoofd van Yannick Cornelisz die prima binnen kopte en NSC verdiend op voorsprong zette.

Een paar minuten later een identieke kans, mar Hazzat kwam niet tot scoren. Scherpenzeel kwam er sporadisch uit, maar deden dat wel gevaarlijk. Een schietkans ging maar net over. In de 25 ste minuut een beauty van een goal voor NSC, een verre uittrap van Van Willige kwam bij Yordi Grovenstein die op snelheid met de bal naar het doel ging en in de verre hoek binnen schoot. Yordi bleef steken op die ene goal, maar had zijn tweede best kunnen maken in de eerste helft. De verdediging van Scherpenzeel kreeg geen vat op hem en hij was ze elke keer de baas.

Na de rust probeerde Scherpenzeel er nog wat van te maken door een aanvaller er bij in te zetten. Tegen beter weten in, want het was vanmiddag 2 klasses minder dan NSC. NSC liet na om de trekker over te halen en een veilige marge op het scorebord te zetten. De kansen waren vanmiddag niet aan Eyup Termelez besteed die afgezien van zijn gemiste kansen wel goed voetbalde. Met nog een minuut of twintig te gaan werd Eyup afgelost door Mark Fennebeumer. Fennebeumer scoorde de 3-0, ware het niet dat de scheidsrechter af floot voor hands. Hij was waarschijnlijk de enige die het zag, jammer dat de treffer niet door ging. De 3-0 zou uiteindelijk wel vallen. Een mooie aanval kwam via Cornelisz bij Hazzat die goed doorzette en hard binnen schoot. In de laatste minuut had Tristan Wallet een prachtige kans op 4-0, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef bij 3-0 al had de score een stuk hoger uit kunnen vallen. NSC kan zich op gaan maken voor de kraker tegen de nummer 2 Bennekom wat volgende week naar ‘De Burcht’ komt.

Verslag: Wilbert Nusselder
Foto’s: Aalt Guliker