Sparta Nijkerk heeft zijn koppositie in de hoofdklasse B weten te behouden, maar dat was kantje boord. Op het voormalig eiland Urk beleefden de Nijkerkers een narrow escape dankzij een winnende treffer in blessuretijd. Bij rust leek er nog niet zo veel aan de hand voor de Spartanen, maar Urk knokte zich in de tweede helft terug in de wedstrijd, leek hard op weg naar een puntendeling, maar Donny van der Wal besliste anders (2-3).

De naaste achtervolgers maakte ook geen fout. Staphorst had geen kind aan rode lantaarndrager en bijna degradant SVZW, die in ruim een half uur zes goals om de oren kreeg, eindstand 7-1. Excelsior ’31 deed het wat rustiger aan, maar twee treffers van Hielke Penterman waren goed voor drie punten tegen CSV Apeldoorn.

De Apeldoorners blijven in de p/d zone staan, maar hebben nog wel zichtcontact met de clubs daarboven. Voor WHC wordt dat na de 2-1 nederlaag bij AZSV al problematischer en de Wezeppers moeten zelfs angstig achterom kijken naar DETO Twenterand, dat twee duels achterstand heeft. De Vriezeveners deden zelf goede zaken met hun 4-1 overwinning op DUN Doorwerth.

Bron: Voetbal op Zaterdag