Donderdagavond 31 oktober waren de Barneveldse volleyballers van SSS de tegenstanders van het eerste herenteam van NVC. De Barnevelders – tot dusver ongeslagen in de competitie – hebben als doelstelling om ongeslagen kampioen te worden in de 1e klasse. Uiteraard was het de Nijkerkers er alles aan gelegen om dit onmogelijk te maken voor de bezoekers. De van een blessure teruggekeerde middenman Van Wuijckhuijse was weer inzetbaar, zodat er met een voltallige selectie gestart kon worden aan deze volleybal kraker.

De eerste set werd gestart met gebroeders Van Mechelen als spelverdeler en respectievelijk diagonaalspeler, Lammers en Benschop op het midden en Groeneveld en Jonker als passer-lopers. Dit zestal werd gecompleteerd met libero Nelemans. De set liep gelijk op, uiteindelijk gaf de Nijkerkse ervaring de doorslag en werd de eerste set nipt gewonnen met 25-23. Ongewijzigd begonnen de Nijkerkers aan de tweede set, maar hierin was de Barneveldse aanvalskracht doorslaggevend. De heren van NVC lieten daarbij ook de nodige steken vallen in zowel de service- als de rallypass. Dit resulteerde in een 25-19 setverlies. Ook de derde set kon NVC dit niet keren, zodat er met een 2-1 achterstand aan de vierde set werd begonnen.

De inmiddels ingebrachte spelverdeler Zijlstra wist zijn aanvallers goed te vinden, het lukte NVC weer om mee te doen in de set. Met routinier Van Baaren werd het spel van achteruit goed verzorgd, en de gehele wedstrijd uitstekend spelende diagonaal Van Mechelen bleek ongrijpbaar voor de Barneveldse verdediging. Enorme klappen afgewisseld met tactische ballen bleken voldoende om de setwinst voor NVC veilig te stellen.

Een vijfde set moest dus wederom een winnaar aanwijzen in deze kraker. Vastberaden waren de Nijkerkers om de punten in eigen huis te houden en met steun van alle aanwezigen werd begonnen aan de vijfde set. De messcherpe floatservice van Groeneveld zorgde ervoor dat SSS eigenlijk nooit meer in het ritme kwam en met de nodige Barneveldse missers stond al snel een 15-9 stand op het scorebord. Een 3-2 overwinning op SSS zorgt ervoor dat NVC zich handhaaft in de top van de 1e klasse.

De wedstrijdvlaai die wekelijks aangeboden wordt door VW VlaaienWinkel Nijkerk gaat deze week naar het voltallige heren recreanten team, die op de thuisronden uitwijken van hun vaste trainingstijd. Aanstaande vrijdag staat de volgende wedstrijd tegen Zeewolde heren 1 op het programma.