Een nieuwe kart, een nieuw team: voor karter Sacha van ’t Pas Bosch betekende de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap IAME X30 een nieuw hoofdstuk in zijn kartleven. De pas 9-jarige rijder uit Nijkerk snelde in de Mini Parilla-klasse naar de tweede plaats in beide finales en had zo een uitstekend weekeinde op het circuit van Venray.

,,Ik ben zeker blij”, zei Sacha glunderend. ,,Ik ben tweede geworden tijdens mijn eerste race in mijn nieuwe Parolin-kart. Eerst had ik een Falcon met een 2018-chassis. Nu rijd ik op een Parolin met een 2019-chassis. Hij reed wat anders dan ik van mijn oude kart gewend was. Hij stuurt wat directer, dat vind ik fijner. En de remmen zijn iets duidelijker, die reageren directer. Daar moest ik wel even aan wennen.”

NIET VERWACHT

Hoewel Sacha dus koud in zijn Parolin-kart zat, was hij toch het hele weekeinde snel op de Limburgse baan. Want tijdens de heats op zaterdag snelde hij maar de tweede en derde plaats en werd hij tweede in de finale. Op zondag werd hij tweede en eerste in de heats en werd hij in de finale opnieuw tweede. ,,Ik had niet verwacht dat ik meteen zo snel zou zijn. Ik had verwacht dat ik langer aan de kart moest wennen. Dat ik dan vandaag in de heats de snelste tijd heb gereden, verbaasde me wel.”

HITTE

Makkelijk was het sowieso niet geweest in Venray. Zowel op zaterdag als zondag was het heet met op zondag zelfs temperaturen van boven de dertig graden. Sacha had er tijdens het racen niettemin niet al te veel last van gehad. ,,Ik droeg een koelvest en ik heb veel gedronken. Ik was dus goed voorbereid. Wel was het zwaar in de hitte. Ook omdat je drie wedstrijden op een middag moet rijden.”

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl