Met optredens van o.a. Jan Smit, Gerard Joling, Mooi Wark en Jannes
Het Mega Piraten Festijn keert op vrijdag 3 april terug naar Barneveld. Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn weer van de partij. Van Gerard Joling tot Mooi Wark en van Jan Smit tot Jannes. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis.   

Het wordt het zeventiende seizoen voor het Mega Piraten Festijn en de negende keer in Barneveld. De festivalkaravaan heeft elk jaar meerdere haltes in Nederland. Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. De Mega Piraten Festijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Organisator Eddie Mensink: “Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

Programma

Jan Smit, Gerard Joling, Mooi Wark, Jannes, Mart Hoogkamer, Lange Frans, Henk Bernard, Stef Ekkel, Dikdakkers, Jacques Herb, Vinzzent, Django Wagner, Bonnie St. Claire, Ancora, Thomas Berge, Otto Lagerfett, Boer Bennie, John de Bever, Belinda Kinnaer en Marco de Hollander. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis. Summerland begeleidt enkele artiesten live. Poar Neem’n verzorgt enkele shows in de eigen Poartytent. Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Het programma duurt tot 0.00 uur. 

Voorverkoop

Kaarten (vanaf 27,50 euro) zijn digitaal verkrijgbaar via www.megapiratenfestijn.nl. Fysieke kaarten zijn te koop bij de Bruna’s in Barneveld, Putten en Voorthuizen; de Primera in Scherpenzeel en The Read Shop in Lunteren. Let op: er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.