Met ingang van het seizoen 2020-2021 wordt Martijn Kuis de nieuwe Hoofd Opleiding (HO)van v.v. Sparta Nijkerk. Martijn is de opvolger van Rob Schoon, die nu nog Hoofd Jeugdopleiding is. Hoofd Opleiding is een nieuwe functie, Martijn wordt vanaf komend seizoen op technisch vlak ook verantwoordelijk voor de senioren B/C selectie en het beloftenteam van de club. Verder wordt Martijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de jeugdselectiespelers van JO17 t/m JO23 in onze jeugdopleiding en eindverantwoordelijk voor de JO8 t/m JO16.

Met de aanstelling van Martijn tot Hoofd Opleiding hoopt Sparta Nijkerk in de toekomst het fundament onder de jeugdopleiding verder te verstevigen en de doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal te verwezenlijken, wat uiteindelijk ons doel en onze ambitie is.

Martijn is geen onbekende in Nijkerk en omstreken. Hij begon zijn trainerscarrière bij het 2e elftal van NSC, vervolgens werd hij assistent-trainer bij het eerste elftal van deze club.
Verder trainde hij de C-1 van Spakenburg, het 2e elftal van CJVV, het 2e team van DVS’33 (waar hij het kampioenschap mee behaalde). Vervolgens werd hij hoofdtrainer van Hulshorst 1 (waar hij mee promoveerde) en als laatste was hij actief als hoofdtrainer van FC Horst.