Niet voor de liefde en ook niet voor het avontuur, maar om haar ballroomcarrière een boost te geven vertrok Pauline van Valkengoed (32) uit Nijkerk acht jaar geleden naar Londen. Ze zette al meerdere Nederlands Kampioenschappen op haar naam en vertegenwoordigt samen met haar danspartner nu ons land op EK’s en WK’s. 

Pauline groeide op aan de Bruins Slotlaan. Ze ging naar basisschool Het Baken en later naar ’t Hooghe Landt College. ,,Eke ochtend ging ik op de fiets in een lange stoet met nog een aantal Nijkerkers. Traditie was het verzamelpunt ‘bij Schueler’ elke ochtend, waar vandaan we dan in een lange rij naar Amersfoort fietsten”, weet Pauline zich nog goed te herinneren. Als kind volgde ze balletlessen in Nijkerk en op haar zestiende ging ze – met enige tegenzin – op stijldansles bij Dansstudio Vliek. ,,Uiteindelijk bleek dat het heel leuk was”, lacht ze. De danslessen wierpen uiteindelijk hun vruchten af, toen Pauline besloot ook deel te nemen aan wedstrijden.

De oud-Nijkerkse bleek een enorm talent te hebben en het dansen leidde haar uiteindelijk ook naar Londen. ,,Ik deed aan wedstrijddansen en dat ging erg goed. Toen mijn Nederlandse partner en ik uit elkaar gingen, wilde ik graag alles uit het dansen halen. Ik werd daarbij aangemoedigd door mijn docenten om buiten Nederland naar een danspartner te zoeken. En na veel try-outs in Denemarken, Finland en Engeland besloot ik met een Italiaanse partner te gaan dansen. Hij woonde op dat moment in Londen…

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto Pauline van Valkengoed