Met het verrassend presterende NSC Nijkerk neemt John Kamphuis het zaterdag op tegen zijn oude club SDC Putten. De Puttenaar (45) speelde van 1991-1998 als spits voor SDC Putten en was er van 2006-2011 assistent bij het eerste elftal. Met NSC Nijkerk staat hij momenteel derde in de hoofdklasse B, een plek hoger dan zijn ex-club.

Marco Jansen

John Kamphuis is al enige tijd weg bij SDC Putten, maar door familiebanden heeft hij nog altijd connecties. Zo speelt zijn zoon Mika in de JO-19-2 en zijn Martijn en Sander Duits zijn neven. Andere neef Erwin Duits (oud-SDC doelman) is keeperstrainer bij NSC. Verder maakt Puttenaar Mark Bakker als stagiair deel uit van de staf van NSC 1. Kamphuis is bezig aan zijn derde seizoen in Nijkerk.

Na een degradatie uit de hoofdklasse in zijn eerste jaar, werd NSC afgelopen seizoen onder Kamphuis’ leiding kampioen van de eerste klasse D. Dit seizoen wordt die lijn doorgetrokken in de hoofdklasse B en doet NSC van zich spreken met veel doelpunten en attractief, aanvallend voetbal.

,,We hadden vorig jaar al het idee een behoorlijk goede selectie te hebben met veel voetballend vermogen. Het was de vraag of dat op hoger niveau ook lukt. We krijgen positieve reacties van tegenstanders en complimenten over hoe we spelen. We scoren meer dan 2,5 keer per wedstrijd (26 goals uit 10 wedstrijden) .Vorig jaar hadden we 74 goals in 26 wedstrijden. We willen het publiek wat bieden en proberen elke keer het initiatief te nemen. We zijn echt veel beter en hebben meer voetballend vermogen dan in mijn eerste jaar.”

Aan het hoge aantal tegengoals (17) heeft Kamphuis iets gedaan. ,,We waren enorm gefocust op de aanval en denken inmiddels ook wat meer verdedigend. Met als resultaat de laatste drie wedstrijden de nul achterin.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl