Doelman Jordy Deckers komt volgend seizoen de gelederen versterken van voetbalvereniging Veensche Boys. De 31-jarige goalie is afkomstig van Spakenburg. Hij was eerder actief bij JOS Watergraafsmeer, Ajax, AZ, Telstar, Ajax, SBV Excelsior, VVV Venlo, Ermis Aradippou (Cyprus), FC Oss en RKC Waalwijk. In het dagelijks leven werkt hij voor een woningstichting in Arnhem en kiest bovendien voor een loopbaan bij de brandweer.

Waarom hij voor Veensche Boys heeft gekozen? Deckers: ‘Ik heb er bewust voor gekozen om twee jaar geleden een stapje terug te doen in het betaalde voetbal. Puur vanwege mijn gezinssituatie. Op een gegeven moment, toen ik weer eens op en neer ging naar Waalwijk, dacht ik: Waar ben ik nou eigenlijk mee bezig? Ik stopte ermee. Via Marjo Hartog is het contact tot stand gekomen met Veensche Boys. Ik heb met Jos Bouw gesproken en het voelde als thuiskomen. Uiteraard heb ik ook al met trainer Erik Assink een gesprek gehad en die heeft zijn visie uitgelegd. Daar voel ik mij goed bij.’

Tekst en foto Kees van den Heuvel