Komende zaterdag is het exact vijf jaar geleden dat GVVV-voetballer Joey Snijders zwaar gewond raakte bij een auto-ongeluk. De Amersfoorter kreeg op 15 februari 2015 een hersenbloeding achter het stuur. Het ongeluk betekende het einde van zijn voetballoopbaan. Om geld op te halen voor de verdere revalidatie van de oud-voetballer, reist Bastiaan Manschot uit Vianen zaterdag, op de kop af vijf jaar na het ongeluk, langs de sportparken van de 16 clubs die ten tijde van het ongeluk in de Topklasse speelde. Manschot begint om half 7 in de ochtend bij Hoek in Zeeuws Vlaanderen, en hoopt zijn reis in de avond af te sluiten bij ONS Sneek in Friesland. Tussendoor komt hij ook langs bij Sparta Nijkerk

Manschot leerde de familie drie jaar geleden kennen. “Ik kende ze persoonlijk niet, maar ik wilde ze steunen.” Via de stichting Geloofshelden, waar hij nauw bij betrokken is, organiseerde Manschot in 2017 een benefiettoernooi voor Sneijders op de velden van VVIJ en IJFC in IJsselstein. Later begon hij oud ijzer in te zamelen. “Ik wil Joey ijzersterk krijgen, en ik stop daar pas mee als ik het lichamelijk niet meer kan.”

“We moeten aandacht blijven geven aan Joey en we moeten hem en zijn familie blijven steunen”, zegt Manschot, die rond 15.15 verwacht in Bunschoten-Spakenburg te zijn. Daar bezoekt hij eerst IJsselmeervogels en daarna Spakenburg. Via Nijkerk -ook Sparta speelde destijds in de Topklasse- zal hij rond 17.00 uur in Veenendaal bij GVVV arriveren.

Na GVVV volgen nog drie clubs: HHC Hardenberg, SC Genemuiden en als afsluiter ONS Sneek. “Het geld dat ik hoop op te halen is om Joey ijzersterk te laten worden en hem te leren hoe hij zich meer en meer zelf in zijn rolstoel kan redden,” besluit Manschot.

Bron RTV Utrecht