In de week van 26 april tot en met 1 mei wordt in de gemeente Nijkerk op een aangepaste wijze gecollecteerd voor Hospice Nijkerk e.o. Vorig jaar kon de collecte niet doorgaan in verband met de coronacisis. Dit jaar wil het hospice de collecte wél laten door gaan, maar dan op een andere manier. Daarvoor zoekt het hospice vrijwilligers. 

Er zal dit jaar geen deurcollecte gehouden worden. In plaats daarvan worden deur-aan-deur kaarten verspreid met een oproep om een bijdrage te geven voor het hospice.

HOSPICE De collecte wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van Hospice Nijkerk e.o. ,,De opbrengst van de jaarlijkse collecte is een belangrijke bron van inkomsten om een goede uitvoering van het werk in het hospice te kunnen blijven bekostigen. Er zijn dringend collectanten nodig voor Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken”, legt een woordvoerder van het hospice uit. In Hospice Nijkerk krijgen ongeneeslijk zieke mensen alle zorg voor een zo hoog mogelijk comfort in de laatste levensfase. Zeven dagen per week en 24 uur per dag is een verpleegkundige aanwezig om de gasten, samen met de vele goed opgeleide vrijwilligers te verzorgen. Het hospice heeft een regionale functie.

Wie als collectant wil helpen om de kaartjes door de brievenbus te doen, kan zich aanmelden bij Stichting Vrienden van Hospice Nijkerk e.o. via het emailadres collecte.hospicenijkerk@gmail.com of via www.hospicenijkerk.nl. ,,Wij hopen van harte dat u ons dit jaar wilt helpen, zodat het Hospice ook in de toekomst liefdevolle zorg en aandacht kan blijven geven aan de gasten.”