Nog één wedstrijd te gaan en dan kan de nachtkaars van het seizoen 2018-2019 definitief uit. Hard hoeft daarvoor vanuit Hoevelaken niet te worden geblazen, want na de vijfde nederlaag op rij is er van het vlammetje nog weinig over. Eén keer hoesten en het is gebeurd.

Hoevelaken vertrok zaterdag met een kater uit Otterlo. Na een eerste helft keek Hoevelaken tegen een 1-0 achterstand aan na een schitterende lob in de 18e minuut, waardoor doelman Sjoerd Kloppenburg werd verrast. Daarna combineerde het aanvallender ingestelde Otterlo er lustig op los, zonder echte kansen te creëren. Het verdedigender ingestelde Hoevelaken kwam aan combinatiespel nauwelijks toe, maar kreeg middels Patrick Kloppenburg wel een geweldige kans op de gelijkmaker. De bal ging via de vuisten van de doelman echter over de achterlijn.

In de tweede helft kwam Hoevelaken al snel goed weg na een bal op de lat, maar was verder heer en meester. De ommekeer in de wedstrijd kwam voor een groot deel door de rode kaart, die namens Otterlo wegens natrappen werd uitgereikt. Hoevelaken wisselde direct aanvallend en dat betekende ruim een half uur eenrichtingsverkeer richting het doel van Otterlo. Invaller Daniel Bezembinder zorgde al snel voor 1-1, maar verder konden de vele rushes langs de zijlijn, een beter combinatievoetbal dan voor de thee en een enorm veldoverwicht niet tot echt gevaar leiden.

Tweemaal werd het bord ‘eenrichtingsverkeer’ door de voorwaartsen van Otterlo genegeerd. Na de eerste ‘overtreding’ belandde de bal nog in het zijnet, maar bij het sluiten van de markt scoorde Otterlo alsnog en bezorgde het Hoevelaken een enorme kater. De werklust in de tweede helft werd niet beloond.

Komende zaterdag sluit Hoevelaken de competitie thuis af tegen asc Nieuwland. De ploeg uit Amersfoort kan op Kleinhoven kampioen worden. Vaak is dat voor een tegenstander een motivatie om er eens extra tegenaan te gaan. Om 16.15 uur zal duidelijk zijn, of dat in het geval van sc Hoevelaken ook zo was.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Quinten van Vliet (62. Daniel Bezembinder), Simon de Boer, Ewoud van de Brug, Pascal de Jong; Edwin Duijst, Robin Elverding, Ludo Horst, Jeffrey Huisman (75. Jordy Zieltjes); Joeri van den Hoeven, Patrick Kloppenburg (58. Coen Bos).

Scoreverloop: 18. Otterlo 1-0; 66. Daniel Bezembinder 1-1, 89. Otterlo 2-1.