Het is zaterdag 11 mei 2019 wanneer Hoevelaken JO19-2 veel eerder dan verwacht, en dus geheel plotseling, kampioen wordt. Zelf wint Hoevelaken in Veenendaal van concurrent DOVO JO19-4, maar dat twee andere concurrenten de winst aan hun laag geklasseerde tegenstanders zouden laten, daarmee wordt op dat moment geen rekening gehouden.

Door het onverwachte kampioenschap is er geen gelegenheid voor plechtigheden. Die vinden daarom een week later plaats, op zaterdag 18 mei 2019. Jeugdbestuurslid Rob van der Marck, coördinator van de jeugd onder 19, spreekt de kampioenen op een aansprekende wijze toe. Hij feliciteert iedereen die bij het team betrokken is en hangt vervolgens de medailles om de nekken van spelers en begeleiders. “Vorige week hebben we al een klein feestje gevierd”, zegt Peter van Tol, één van de mensen van de ‘technische staf’. “Dat gaan we vandaag nog eens dunnetjes over doen”.  

Voor de formaliteit moet er na een fotosessie nog worden aangetreden tegen Advendo JO19-2. De mannen uit Ederveen worden met 11-3 terug naar huis gestuurd en weten dus wat het is, om tegen een kampioen te moeten aantreden.

Tekst en Foto: Robert Kreuning