Hoevelaken maakt doet mee aan een vreemde competitie. Koploper en eerste periodewinnaar VVOP verliest ruim van Veenendaal (4-1), dat de nieuwe koploper wordt. Otterlo gaat op eigen veld fors onderuit tegen SKV (1-5) en Hoevelaken zelf deelt de punten met Blauw-Geel (2-2). Eén en ander brengt de marge tussen de nummers één en negen op de ranglijst tot slechts drie punten. Hoevelaken staat in die grote kopgroep op plaats zeven, met twee punten achterstand op Veenendaal. Komende zaterdag gaat Hoevelaken naar Voorthuizen om de degens te kruisen met voormalig koplopen VVOP. Hoe gek zal de ranglijst er na die wedstrijd uitzien?

Hoevelaken begon struikelend aan de wedstrijd tegen Blauw-Geel. In een poging de bal te onderscheppen liepen centrale verdediger Joost van den Heuvel en rechter vleugelverdediger Edwin Duijst elkaar al binnen drie minuten omver, waardoor een aanvaller uit Ede vrije doorgang kreeg en al vroeg het scorebord in werking zette. Met nog 87 minuten te gaan bleef er echter genoeg tijd over om een ommekeer te bewerkstellingen en dat deden de gastheren dan ook. Hoevelaken was fel in de duels, de spelers wisten elkaar goed te vinden en dat resulteerde op relatief eenvoudige wijze tot een verdiende voorsprong bij rust. Via Coen Bos ging Hoevelaken erop (20’) en erover (32’) en met wat meer precisie was een ruime voorsprong bij rust niet onverdiend geweest.

Bijna traditioneel bij Hoevelaken dit seizoen is dat de tweede doorgang een ander beeld geeft dan de eerste helft. Zo ook tegen  Blauw-Geel. De spelers uit Ede wisten elkaar beter te vinden, wonnen nu wel de duels en zette Hoevelaken vast op eigen helft met een gelijkmaker als resultaat. Na een risicovolle pass door het midden, wat je bij de pupillen al wordt afgeleerd, leed Hoevelaken in de 63e minuut onnodig balverlies, waarna van afstand raak werd geschoten. Dit was vooral zuur voor doelman Gijs Leebeek, die in het eerste kwartier van de tweede helft Hoevelaken met een aantal goede reddingen op de been hield.

Zonder veel gevaar te stichten bleef Blauw-Geel lang de bovenliggende partij. Het duurde tot vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd totdat Hoevelaken weer aan aanvallen kon denken. Dat leidde tot een reeks van open kansen, met de 43e en 44e minuut als hoogtepunten. Na een afgekeurde goal van Coen Bos (buitenspel) schoot Sven van den Akker hard op de lat. Daniel Bezembinder leek vanuit de rebound toch te scoren, maar schoot de bal tegen de doelman. Dit overkwam dezelfde schutter een minuut later opnieuw na een afgemeten voorzet van aanvoerder Pascal de Jong. De winnende treffer bleef uit, waarmee Hoevelaken opnieuw een voorsprong niet over de streep kon trekken.

Opstelling: Gijs Leebeek; Edwin Duijst, Joost van den Heuvel, Jordy Neeft (57. Ludo Horst), Pascal de Jong; Sven van den Akker, Olaf de Rijk, Robin Elverding; Daniel Bezembinder, Fabian Bezembinder, Coen Bos.

Scoreverloop: 3. Blauw-Geel 0-1, 20. en  32. Coen Bos 1-1 en 2-1; 63. Blauw-Geel 2-2.

De Haen Man van de Wedstrijd: Joost van den Heuvel