De spelersbus van Sparta Nijkerk is zaterdagavond 15 juni op grootse wijze ontvangen na de promotie van het eerste elftal naar de derde divisie. De Nijkerkers wonnen met 1-3 van RKAV Volendam. Met oranje rookbommen en een huldiging op het balkon werd het winnende team welkom geheten. Eerder al reden de supportersbussen de Nachtegaalsteeg op.

Sparta Nijkerk had afgelopen dinsdag het heenduel al met 2-1 gewonnen. Volendam begon in eigen huis fel aan het duel met Sparta Nijkerk. Dit resulteerde in een aantal schoten op doel, maar Sparta-doelman Manuel Hogewoning was telkens een sta in de weg. Hoewel Sparta Nijkerk naarmate de eerste helft vorderde wat beter in het spel kwam, kwamen de Volendammers wel op voorsprong. Joey Tol was de maker van de 1-0. Vlak na het doelpunt deed ook Sparta Nijkerk van zich spreken: Adriaan Kruisheer kreeg de kans op de gelijkmaker, maar schoot 1 op 1 met de keeper over. Vlak daarna konden de Spartanen wel juichen. Gilbrano Plet rondde een schitterende aanval af en zorgde daarmee voor de 1-1.
Volendam was via doelpuntenmaker Tol nog wel dichtbij met een gevaarlijk schot, maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer.

Na rust wist Sparta Nijkerk de achterstand om te buigen in een voorsprong. Nadat Kruisheer een goede mogelijkheid liet liggen, was Jesse Buitenhuis even later wel trefzeker. Hij liep de Volemdam-verdediging eruit en maakte de bevrijdende 1-2. Sparta was in die fase de betere ploeg, maar moest toch toestaan dat Volendam grote kansen kreeg. Éénmaal werd de bal van de lijn gehaald en ook doelman Manuel Hogewoning moest nog een paar maal reddend optreden.

Aan de andere kant was Frank Heus gevaarlijk, maar hij kreeg de bal er niet in. Ook Donny van der Wal kreeg in de slotfase nog een mogelijkheid, maar zijn schot ging over. Toch was het Sparta Nijkerk dat in de slotfase het doel nog eenmaal wist te vinden. Adriaan Kruisheer maakte aan alle onzekerheid een einde door vlak voor tijd de 1-3 te maken. Over twee wedstrijden wint Sparta Nijkerk dus met 5-2 van RKAV Volendam en mag het zich net, als streekgenoten DVS’33 en VVOG, volgend seizoen Derde Divisionist noemen.