Zoals elk jaar stond ook dit jaar de meimaand bij Badmintonclub Hoevelaken in het teken van de clubkampioenschappen. Na een succesvolle try-out vorig jaar worden de wedstrijden bij de jeugd en senioren wederom in dezelfde weken afgewerkt, resulterend in de grote finaledag op zaterdag 25 mei jl. Vanaf woensdag 8 mei tot aan de halve finales op vrijdag de 24e werden de poulewedstrijden in de enkel, dubbel en mix gespeeld, waar bij de jeugd de poule-indeling geschiedde op basis van leeftijd. Bij de senioren werd dat zoveel mogelijk gedaan op basis van het feit of iemand al dan niet competitiewedstrijden speelt. 

Uiteraard wil niemand onderdoen voor zijn team- en/of clubgenoten; om elk punt werd dan ook tot het bittere eind gestreden. Op een of andere manier komen er bij de clubkampioenschappen toch altijd weer verborgen krachten naar boven, zodat het verloop van de wedstrijden niet altijd een één-tweetje is. Vooral bij de jeugd is het prachtig om te zien dat spelers, die een jaartje in een competitieteam hebben gespeeld, een enorme progressie hebben doorgemaakt. Uiteindelijk konden bij de oudere jeugd Bart Wuijster en Rosa de Jong zich tot clubkampioenen kronen. Bij de jongste jeugd was Mark Waaijenberg de sterkste. Bij de senioren werden Bart Sloeserwij en Michelle van Engelen tot clubkampioenen uitgeroepen. Bij de heren-B werd Martin van Vliet de kampioen.  

Direct na afloop volgde de prijsuitreiking, maar niet voordat het 2e voorjaarscompetitieteam nog even in het zonnetje werd gezet voor het behalen van het kampioenschap. Het 1e team was een aantal weken daarvoor al gehuldigd als kampioenen. Vooral bij de jeugd blije gezichten bij het afhalen van de prijzen, die ongetwijfeld een prominent plekje in huis zullen krijgen. Aansluitend verzamelden zo’n 45 leden zich voor de afsluitende barbecue, die zoals altijd uitstekend georganiseerd was door Hans Root en het team van Sportcafé De Slag.

Tot eind juni kan er worden doorgespeeld op de woensdagavond voordat iedereen zich op gaat maken voor de zomervakantie. Mocht je interesse hebben om competitief of recreatief te komen spelen dan bent je uiteraard welkom. Je kunt zonder probleem een aantal malen op proef komen spelen. Voor meer informatie verwijs ik je naar onze site https://www.bchoevelaken.nl/informatie

Foto: Marcel Sloeserwij