Ook dit jaar waren de onderlinge wedstrijden weer een groot succes! Zaterdag 6 april waren zoals elk jaar weer de onderlinge wedstrijden. Ook dit jaar was het weer een groot succes. Alle meiden en jongens van het recreatie turnen waren aan de beurt. Ze zagen er allemaal prachtig uit met de mooie nieuwe verenigingspakjes, het was een echt geheel.

De onderlinge wedstrijd begon al op de vroege morgen. Iedereen stond om half negen al helemaal klaar om te beginnen aan de mooie wedstrijd. Iedereen was gespannen en dat kon je heel goed zien. We begonnen met een warming-up door een zaal vol met publiek. Het hele podium zat vol met ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en nog veel meer. Dit maakte het natuurlijk extra spannend voor de 94 jongens en meisje dat mee deden aan deze wedstrijd.

Rond 9 uur begonnen ze dan ook echt met de wedstrijd en hadden ze hun eerste toestel, de zenuwen begonnen langzaam weg te zakken want het viel eigenlijk best wel mee. Na al het lange wachten en na alle toestellen gedaan te hebben was de prijs uitreiking. Er werden veel medailles uitgereikt, zelfs iedereen kreeg een medaille! Hoe leuk is dat? Iedereen had echt een super wedstrijd geturnd en daar mag iedereen natuurlijk voor beloond worden! Ook waren er natuurlijk een aantal toppers die op het podium mochten staan, de volgende meisjes en jongens mochten het goud, zilver of brons om de hals doen.

Goud werd behaald door: Saar Smink, Ariënne van Drie, Fay van de Wakker, Edina Persi, Suzanne Merkus, Maja Prachniak, Wesly van de Pol en Peter Klaver. Zilver werd behaald door: Tesniem van der Wiel, Meike Lozeman, Silvy van Dusschoten, Elianne van Hartog, Lize van de Beek, Rozemarijn Melgers, Matthias Klaver en Ruben Post. Brons werd behaald door: Lisa, Kleinleugenmors, Kensi Meester, Amber van Polen, Jasmine Zuiderwind, Tessa van Houwelingen, Mirjam Buijtenhuis, Daniëlle van Voorthuijsen, Jesper van de Pol en Dylan van de Pol. Ook waren er een aantal meisjes die in een grotere groep zaten en die hierdoor ook een echt medaille kregen voor hun goede prestatie.

Een mooi 4e plek werd behaald door: Carlijn van Veen en Emma Verwij, een 5e plek voor Isabella Edzesi Adjordor, een 6e plek voor Leonore van de Bunt en een 7e plek voor Elin Snabilia. Heel goed gedaan allemaal! Ook waren er drie felbegeerde wisselbekers uitgereikt aan de meisjes en jongens die deze dag het best geturnd hadden. In de categorie onder de 9 jaar voor de meisjes nam Fay van de Wakker de prijs mee naar huis. In de categorie 10 jaar en ouder wist Maja Prachniak de prijs mee naar huis te slepen. En bij de jongens nam Peter Klaver de beker mee naar huis. Jullie hebben het allemaal super goed gedaan! Jullie kunnen trots op jezelf zijn!

Verslag: Eefje Bokkers.