Scott Deroue liet een mooie stijgende lijn zien gedurende de World Supersport 300 trainingen in Imola en kwalificeerde zich als negende voor de wedstrijd. De race werd zondagmiddag echter vanwege hevige regenval afgelast.

Afgelopen weekend stond de derde ronde van het World Supersport 300 kampioenschap op het programma in Imola. ‘Een uitdagend en ook lastig circuit’, zoals Scott Deroue van te voren aangaf. De trainingen verder verreden onder zonnige omstandigheden. Het tempo tijdens de vrijdagtrainingen was niet slecht, maar het lukte de MTM Kawasaki rijder niet om er een snelle ronde uit te krijgen. Deroue eindigde als negentiende op de eerste dag.In de derde vrije training en Superpole wist de 23-jarige coureur een stap voorwaarts te maken. In beide sessies wist Deroue zijn tijd verder aan te scherpen en kwalificeerde hij zich als negende voor de wedstrijd.

Zondag waren de weersomstandigheden compleet anders en begon het keihard te regenen. Vanwege veiligheidsoverwegingen besloot de organisatie om de race te cancellen. De volgende World Supersport 300 wedstrijd is zondag 9 juni op het circuit van Jerez in Spanje.

Scott Deroue: ‘In de trainingen wisten we telkens stappen te maken. De positie na vrijdag was niet goed, maar ik was tevreden met mijn negende tijd in de Superpole. Ik was er klaar voor om er een mooie race van te maken. Ik begrijp de beslissing van de organisatie om niet te gaan rijden. Er lagen veel plassen op de baan en dan is het niet verantwoord om te rijden. We kijken nu vooruit naar Jerez!’