Op zaterdag 9 november kregen de Nijkerkers de ploeg uit Ede op bezoek. Polar Bears had na 5 wedstrijden slechts 1 punt. Het is wel altijd afwachten in welke samenstelling deze ploeg naar een wedstrijd komen. Flevo werd op zijn beurt versterkt door Ingmar Loos (H2), en gecoacht door Richard Deuzeman. Hij gaf het team een aantal specifieke opdrachten mee.

De heren van Flevo begonnen de wedstrijd met het benutten van een strafworp in de eerste 15 seconden. Ruben van den Bor benutte deze feilloos. Vervolgens scoorde hij nogmaals met een afstandsschot. Daarna was het Piet Heimen Bokkers die met een geplaatst schot voor een 3-0 voorsprong zorgde. De bezoekers scoorden vanaf de midvoor-positie. Opnieuw was het Ruben van den Bor die vanaf de midvoor scoorde (4-1). Beide teams kregen in deze periode nog een overtal situatie, maar hieruit werd niet gescoord.

De tweede periode werd weer geopend door Flevo, Patrick Zwart scoorde uit een overtal situatie. De bezoekers uit Ede kwamen nog terug naar 5-2.  Jelle Wiersma benutte een overtal situatie. Polar Bears scoorde hierna vanaf grote afstand met een stuiterbal. Jelle Wiersma dacht dat kan ik ook en hij scoorde ook vanaf afstand met een stuiterbal. Tussenstand 7-3.  

De derde periode was een erg timide periode. Er waren slechts 2 onbenutte overtal situaties. Alleen Ruben van den Bor wist voor Flevo te scoren. Zo eindigde de derde periode met een 8-3 tussenstand.

De laatste periode werd geopend door de bezoekers uit Ede, 8-4. Ruben van den Bor reageerde hier snel op en scoorde de 9-4. In de laatste minuut wist Matthijs Jut nog een overtal situatie goed te benutten. De wedstrijd werd afgesloten met een afstandsschot van de Polar Bears. Eindstand 10-5 in het voordeel van Flevo.

De heren van Flevo hebben een welverdiende winst te pakken. Coach Deuzeman was vooral blij dat de afgesproken opdracht goed uitgevoerd werken.  De eerst volgende wedstrijd is thuis op 30 november tegen Deltasteur uit Kampen.

Doelpunten Flevo : Ruben van den Bor (5), Jelle Wiersma (2), Piet Heimen Bokkers, Patrick Zwart en Matthijs Jut (1)

Verslag: Matthijs Jut.