Het vierde Heren team van Flevo werd afgelopen zaterdag gehuldigd na het behalen van het kampioenschap. De zaterdag ervoor werd met 4-11 gewonnen bij Swol in Zwolle en waren ze al niet meer te achterhalen door de concurentie.

Zaterdag wed er gespeeld tegen Triton Heren 3 uit Puffen in het Jaap van der Krol Bad. De tribune was vol met supporters voor de Nijkerkers. Het team van Flevo wordt dit seizoen ge coached door Mister Flevo Henk Klok ( 85 jr ).

De wedstrijd begon rustig, pas in de tweede periode liep Flevo uit naar een grote voorsprong 6-1. De bezoekers speelden fysiek en gaven zich niet makkelijk gewonnen. Flevo moest hard werken voor de doelpunten, de ervaring van dit team gaf duidelijk het verschil tegenover het veel jongere team uit Putten.

In de laatste twee perioden liep Flevo verder uit. De laatste goal van Flevo werd gemaakt door aanvoerder Corné van der Tang. Hij zorgde voor een 13-2 eindstand.  

Na de wedstrijd gingen de mannen met medailles het water in, en werden ze gehuldigd door de voorzitter van de waterpolo commissie Jelle Geitenbeek. Hij overhandigde de aanvoerder de kampioensbeker. Alle wedstrijden werden gewonnen door Flevo. Er volgt nog een thuiswedstrijd tegen Octopus Heren 2.

De doelpunten Flevo: Silvester Claassen (5), Corné van Tang (3), Evan Guliker (2), Marco Tysseling, Niels van d Brink en Gert Bouw (1)

Bron en Foto’s: Harry Koelewijn