Afgelopen zaterdag stond ZPC Hatto Heim op het programma voor de Nijkerkse dames. De bezoekers uit Hattem stonden vooraf op de 3e plek in de competitie, slechts 1 plek onder Flevo. Coach Norbert van der Glas gaf in de voorbespreking aan dat hij veel beweging zien wilde zien, geen gedobber. ‘Snelheid is jullie kracht, maak daar gebruik van’.

De eerste periode ging van start en al na 20 seconden wist Margrita Bolink de 0 van scorebord te krijgen, na een gemiste intikbal kon ze zichzelf herstellen en alsnog de bal in de hoek schieten. Hatto Heim kreeg een kans doordat er een Nijkerkse voor 20 sec het speelveld moest verlaten maar keeper Melissa van der Horst wist deze bal slim te onderscheppen waarna Jill van der Glas haar kans schoon zag en het tweede doelpunt kon maken. Flevo lag sterk te verdedigen waardoor Hatto Heim weinig kansen kregen. Wie deze periode nog wel een kans kreeg was Jette Bokkers, zij wist de bal slim te onderscheppen en middels een drukbal de keepster te verrassen. Na het een uitsluiting aan de kans van Hattem, waar Flevo helaas geen gebruik van maakte, zat de eerste periode erop met een stand van 3-0  

De tweede periode werd al na 5 seconden geopend door Linda van de Kraats. Zij kreeg de bal perfect aangespeeld op de midvoorpositie door Miranda van de Vliert en kon de bal zo het doel in vegen.
Al snel volgde het volgende doelpunt voor Flevo, Jill van der Glas maakte goed gebruik van haar snelheid en schoot de bal hard in de kruising.
Hatto Heim deed er alles aan om de Nijkerkse dames te stoppen en maakte hierin een overtreding waar Charlotte van Hamersveld gebruik van maakte en de bal achter de keepster plaatste, wat ervoor zorgde dat de tweede periode met 6-0 werd afgesloten.

Hatto Heim speelde alles via dezelfde dame, het was bij Flevo bekend dat zij topscoorder is van dit team, al had ze dat in deze wedstrijd nog niet laten zien. Toch besloot coach van der Glas, voor het derde part begon, de verdediging zo aan te passen dat deze dame nooit aanspeelbaar zou zijn.  Door in zone te verdedigen zouden de dames uit Hattem nog minder kansen moeten krijgen.
Jill van der Glas was het die middels een mooie inzwemactie haar derde doelpunt van de avond op het scorebord zette, helaas maakte zij vlak daarna een overtreding waardoor Hatto Heim hun eerste doelpunt kon maken maar ook zij werden gestraft in hun verdediging waardoor Flevo gelijk weer een tegenantwoord kon geven. Jette Bokkers was het die na een voorzetje van Linda van de Kraats de bal in het doel kon tikken.
De tactische verdediging van de Nijkerkse dames sloeg aan want Hatto Heim had niets meer in te brengen, dat gelde niet voor Flevo want Miranda van de Vliert gaf een mooie voorzet op inzwemmende Jette Bokkers, zij kon zelfs met 2 verdedigsters op haar hielen een achterwaartse bal door de handen van de keepster schieten wat de stand na de derde periode op 9-1 zette.

De vierde periode ging Flevo van start met in het achterhoofd coach Norbert van der Glas, hij gaf de dames mee om de verdediging vast te houden en er nog een mooie laatste part van te maken. Toch waren de dames langzaamaan vermoeid aan het raken want een overtal situatie werd niet benut en meerdere kansen op doel werden gemist. Ook Hattem Heim was in geen velden of wegen te bekennen in de buurt van het Nijkerkse doel. Thalia Zwart was het die het 10e doelpunt op het scorebord zette en nadat Jette Bokkers het afsluitende doelpunt gaf na een overtalsituatie is gebleken dat de Flevo dames wederom te sterk zijn voor de tegenpartij.
Einduitslag: 11-1 in voordeel van de Nijkerkers.

Volgende week zaterdag krijgt Flevo de dames van Swol uit Zwolle op bezoek.

Verslag: Linda van de Kraats.