Afgelopen zaterdag stond voor Flevo Dames 1 de wedstrijd tegen Proteus Dames 2 op de planning. Hoewel de tegenpartij laatste stond in het klassement wisten de Flevo Dames heel goed dat ze hen niet moesten onderschatten. Dit was ook de boodschap die de dames meekregen van coach Norbert van der Glas. Om het team te versterken werden ze nog aangevuld met jeugdspelers Thalia Zwart en Jill van der Glas.

De eerste periode moesten de dames nog even op gang komen: er werd een beetje slordig gespeeld en kansen werden niet goed benut. Het eerste doelpunt viel dan ook aan de kant van de bezoekers.

De tweede periode begonnen de Flevo dames gelijk een stuk beter met een doelpunt van Margrita Bolink. Zij schoot vanaf de rechtervleugel van afstand over de keepster heen in de lange hoek. Dit doelpunt werd als snel opgevolgd door een tweede doelpunt aan de kant van Flevo: Jill van der Glas wist de bal netjes in het doel te plaatsen. Van der Glas wist even later nog een keer de keepster te omzeilen, wat de stand op 3-1 bracht. Tegen het einde van de tweede periode kregen de Proteus dames nog een man-meer, waaruit zij wisten te scoren. Ook Flevo kreeg een man-meer, maar hieruit werd niet gescoord.

De derde periode begon weer met een man-meer voor de Flevo dames, welke Linda van de Kraats goed wist te benutten. Na een pass van Miranda van de Vliert wist Van de Kraats vanaf de paal de bal in het doel te plaatsen. Ook Thalia Zwart wist te scoren: ze maakte de bal van de tegenstander afhandig, zwom met de bal naar voren en maakte het netjes af. Vera Molan scoorde ook nog nadat er een miscommunicatie tussen de keepster en verdedigsters van de tegenpartij was. De periode werd afgesloten met nog een doelpunt van Proteus.

De laatste periode opende de bezoekers uit Twello met een doelpunt, en na een man-meer in hun voordeel plaatsten zijn nogmaals de bal in het doel van Flevo. De Flevo Dames moesten dus wat harder gaan werken om hun voorsprong te behouden. Dit deden zij gelukkig ook. Eerste scoorde Van der Glas een prachtig doelpunt. Vervolgens maakte Zwart ook nog een doelpunt doordat zij de bal van Bolink aangepast kreeg waarna ze deze in het net wist te gooien. De laatste twee doelpunten van de wedstrijd werden ook gescoord door Van der Glas, waarvan vooral de laatste meesterlijk was. Met nog vier seconden op de klok schoot zij vanaf 20 meter afstand de bal over de keepster heen en maakte zo een werelddoelpunt.

Dit bracht de wedstrijd op een eindstand van 10-5 voor de Flevo dames. Volgende week spelen de Flevo dames hun laatste wedstrijd van het seizoen uit in Elst tegen EZPC. De dames staan nu net veilig, maar hebben eigenlijk nog een overwinning nodig voor handhaving.

Doelpunten Flevo: Jill van der Glas (5), Thalia Zwart (2), Margrita Bolink, Linda van de Kraats en Vera Molan (1).

Verslag: Leonie van Keulen