NSC heeft vanmiddag zijn eerste nederlaag geleden van de competitie door met 4-3 te verliezen van ACV. ACV begon voortvarend en claimde na een minuut al een penalty, de scheidsrechter vond het te licht om daarvoor te fluiten. ACV was zeker in de beginfase de bovenliggende partij en je kon er op wachten dat de goal een keer zou vallen. Na een minuut of 12 was het wel raak. Een schietkans werd niet goed verwerkt door Van Willige die de bal voor de voeten van Matthijs Hardijk tikte die hard binnen schoot.

NSC leek wakker te schrikken van de goal, want na een paar minuten was het al 1-1. Yordi Grovenstein kapte zijn man uit en legde de bal mooi voor het doel waar Redouan Hazzat kon binnen koppen. NSC had vanmiddag moeite om de gelijke stand lang vast te houden want een paar minuten later was het alweer 2-1. Uit een mooie aanval over links was het weer Hardijk die scoorde. Tot aan de rust waren er kansen voor beide doelen,maar er werd niet meer gescoord.

In de tweede helft gebeurde er heel veel. Eerst was Hazzat dichtbij zijn tweede goal, maar zijn schot uit een voorzet van Grovenstein ging in het zijnet. Was een niet te missen kans. ACV kreeg daarna een enorme kans die op de paal ging. NSC was beter uit de kleedkamer gekomen dan voor rust, waarschijnlijk na een donderspeech van Kamphuis. De Nijkerkers kwamen na 65 minuten op gelijke hoogte toen Kevin van Essen van ongeveer 35 meter hard in de kruising schoot. In de 67e minuut was Grovenstein weg van zijn directe tegenstander en had de 2-3 moeten maken,maar hij schoot op de keeper. Misschien had hij beter met rechts kunnen schieten. Jammer, was een mooi moment om ACV op achterstand te zetten.

Er ontspon een leuke open wedstrijd waarin beiden kansen kregen om te scoren. In de 74e minuut was het weer ACV wat op voorsprong kwam door een goal van Nande Wielink. En weer moest NSC in de achtervolging en weer met succes. Yordi Grovenstein wilde na een goeie actie de keeper passeren,maar werd onderuit gehaald. De penalty werd binnen geschoten door Yannick Cornelisz. De keeper zat er wel goed bij. En zoals bij alle voorgaande doelpunten van ACV na een gelijke stand lukte het ze weer om op voorsprong te komen. NSC verdedigde weer niet goed en moest weer een goal incasseren. Uit een voorzet vanaf links was het Marco van der Heide die binnen kopte. Zonde dat de verdediging van NSC een paar keer niet goed stond. De laatste fase was spannend, maar gescoord werd er niet meer.

Verslag: Wilbert Nusselder.