Scuba Duikvereniging Nijkerk heeft een fantastische dag beleeft bij Get Wet Maritieme indoor training te Rotterdam. 16 man sterk beleefden de leden van de vereniging hoe je op zee kunt overleven; Het omkeren van en overleven met een reddingsvlot, hoe kom je uit een te water geraakte, omgeslagen auto, of bus of boot, hoe zorg je dat je uit de lucht zichtbaar bent voor reddingsploegen.

Klimonderdelen in touwen en netten, het water uit via een heliswing (een touwladder uit een helicopter) en nog meer. Een aantal leden hebben ervaren hoe het is om vanaf een schip met een freefall boot te water te gaan; stel je voor je zit met 16 personen in een kleine boot en maakt een vrije val van hoogte de open zee in.  

Eerst zijn alle onderdelen in rustige omstandigheden geleerd en geoefend. Dan, aan het einde van de dag, nogmaals alle onderdelen doen maar dan met golven, wind, bliksem en regen; storm op open zee.

Een geweldige leerzame dag! kijk voor meer foto’s en informatie op de website of Facebookpagina van Duikvereniging Nijkerk. Of lijkt het jou leuk om bij een gezellige vereniging te horen, wil je weten een duikvereniging voor jou kan betekenen en wat voor moois de onderwaterwereld jou te bieden heeft, neem contact met ons op of geef je op voor een introductieduik bij Duikvereniging Nijkerk.