Donderdag 25 Februari 2021
Gerard van Buiten, hortulanus van de Botanische Tuinen in Utrecht verzorgde voor Groei & Bloei al eerder boeiende lezingen, een rondleiding door de Botanische Tuinen, interessante artikelen in het tijdschrift en informatieve filmpjes. We zijn dan ook heel blij dat hij ons tips zal geven om licht in de schaduw van onze tuinen te brengen.

Schaduw in de tuin wordt nog wel eens als een probleem gezien. “Welke planten willen daar nog groeien? Ze zijn vaak vroeg uitgebloeid en verdrogen altijd.”  Meestal blijft er een handje vol soorten over die we hier steeds weer zien  terugkomen.

In deze lezing duiken we in de natuurlijke groeiplaatsen van “schaduwplanten” en kijken wat we daaruit kunnen leren voor onze tuin. Verder zien we allerlei mooie (nieuwe) schaduwplanten voorbij komen en geeft de hortulanus tips hoe je schaduwtuin er het hele jaar mooi uit kan zien. Na de lezing prijs je jezelf gelukkig met schaduw in je tuin! Voor meer informatie: www.uu.nl/botanischetuinen en www.nijkerk.groei.nl

Om 19.15 uur begint de digitale inloop. Onze voorzitter Petra van de Haar zal Gerard van Buiten introduceren. De lezing duurt ca. 30 minuten. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen.

Geef u op voor het bijwonen van de digitale presentatie door het sturen van een email met als onderwerp ZOOM naar info@nijkerk.groei.nl.  U ontvangt van ons dan de instructies hoe u mee kunt doen.  We hopen op een grote belangstelling!