Scott Deroue stond voor een uitdaging in Misano, nadat hij zich als achttiende had gekwalificeerd in de natte Superpole. Na de start kwam de MTM Kawasaki coureur snel naar voren, maar door meerdere crashes voor hem in de eerste ronde verloor Deroue de aansluiting met de kopgroep. Deroue wist zich wel los te rijden van de tweede groep, maar na een wedstrijd met een strak tempo zat er niet meer in dan een zevende plaats.

De vijfde race van het World Supersport 300 seizoen vond plaats op het circuit van Misano. Scott Deroue zei na afloop van de eerste trainingsdag dat deze ‘redelijk goed’ verlopen was. Deroue wist niet één zeer snelle rondetijd te noteren, maar had wel een constant en goed tempo te pakken. De kwalificatie werd verreden in lastige omstandigheden. De eerste groep reed op een droge baan, maar toen de tweede groep met Deroue van start ging was de baan nat. Deroue miste in deze omstandigheden het goede gevoel met de motor en hij baalde dan ook van zijn negende tijd. Deze uitslag betekende dat Deroue vanaf de achttiende startpositie de wedstrijd moest aanvangen.  

Deroue stond dus voor een uitdaging in de race, maar deze greep hij met beide handen aan. Na de start kwam Deroue sterk naar voren en zat al snel rond de top-tien. Echter waren er in de eerste ronde veel valpartijen, ook kort voor Deroue waardoor hij veel tijd verloor. Er ontstond een gat tussen de eerste en tweede groep. Deroue wist zich wel los te rijden van de tweede groep, maar kon zonder slipstream geen aansluiting meer vinden met de koplopers. Deroue kwam als zevende over de finish en staat nu op een derde plaats in het wereldkampioenschap. Zondag 7 juli is de volgende World Supersport 300 wedstrijd op Donginton Park.

Scott Deroue: ‘Tijdens de vrije trainingen ging het vrij goed. Ik kon constant goede rondetijden zetten. In de natte kwalificatie had ik geen goed gevoel met de motor en dat resulteerde in een P18 op de grid. Ik had een goede start, maar de eerste ronde was één grote chaos. Er waren meerderde valpartijen voor mij, waardoor ik veel tijd verloor. Daardoor was er een gat ontstaan van een paar seconden naar de eerste groep. Ik reed weg uit de tweede groep, maar zonder slipstream lukt het niet om er nog weer bij te komen. Ik heb wel een hele constante en goede race gereden, maar het mocht niet zo zijn dat ik dit kon omzetten naar een goed resultaat.’