Aan de podiumreeks van Scott Deroue kwam een einde tijdens de tweede race op Jerez. De Kawasaki-coureur had enorme pech toen hij een crashende rijder voor hem niet kon ontwijken en daardoor zelf ten val kwam. De vijfde race van het seizoen in Misano is daarom erg belangrijk voor Deroue om de achterstand op de leider in het WK te verkleinen.

Na de podiumplaatsen in Aragon en Assen wist Scott Deroue ook als tweede te finishen tijdens de eerste op race. Deroue had in de trainingen op Jerez niet gemakkelijk, maar hij wist zoals vaker iets extra’s te brengen in de race. De tweede race eindigde in een drama, nadat Deroue in de tweede bocht een val een andere rijder niet kon ontwijken en daardoor ook zelf ten val kwam. Deroue was wel weer van de partij bij de herstart, maar vanaf de laatste startpositie zaten er geen punten meer in tijdens deze sprintrace.

Ondanks de nulscore staat Deroue nog tweede in het WK Supersport 300 kampioenschap met 56 punten. Zijn concurrent Manuel Gonzalez liep wel ruim uit in Jerez, doordat hij de tweede race wist te winnen. Gonzalez heeft 88 punten. Deroue moet dus in de achtervolging en daarom is de komende race van zondag 23 juni in Misano een belangrijke om de achterstand in de titelstrijd te verkleinen. Deroue heeft aan de crash in Jerez wel een pijnlijke schouder en arm overgehouden, maar hij heeft in de afgelopen anderhalve week hard getraind om 100% fit aan de start te verschijnen.

Scott Deroue: ‘Tijdens de trainingen in Jerez hadden we de snelheid niet, maar in de wedstrijd viel alles op zijn plaats. De tweede race was een drama en ik had na afloop wel wat last van mijn schouder. In de afgelopen periode hebben we gewerkt om mijn schouder weer volledig fit te krijgen. Ik ben erg benieuwd naar Misano. We hebben daar twee dagen getest, dus ik denk dat we er wel iets moois van kunnen maken. We staan punten achter in het klassement, dus het is een erg belangrijke race om punten goed te maken.’