NSC speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen concurrent Bennekom en houdt daarmee twee punten voorsprong. Toch overheerste de teleurstelling, want de winst was dichtbij. Nog geen voorschot op het kampioenschap, maar de vooruitzichten blijven uitstekend.

Rob Schoon – De Stad Nijkerk

Aanvaller Yordi Grovenstein kijkt, ondanks dat Bennekom op afstand werd gehouden, niet met tevredenheid terug. ,,We waren gewoon beter dan zij en als je dan vijf minuten voor tijd op voorsprong komt, mag je het nooit meer weggeven. Je zag dan ook vooral teleurgestelde spelers na afloop.”

BAAS OP HET VELD

Na een goede start van NSC nam Bennekom snel de leiding na een foutje in de Nijkerkse defensie. Ismael Antonio profiteerde optimaal en zette het duel op scherp. De 0-1 was een tegenslag voor NSC, maar de ploeg reageerde prima. Met goed voetbal werd het initiatief gegrepen en halverwege gaf Yordi Grovenstein de voorzet waaruit Yannick Cornelisz de 1-1 scoorde.

,,Het is altijd leuk om te scoren of een voorzet te geven. Dat geeft je als speler toch een goed gevoel dat je belangrijk kan zijn voor je ploeg. Wat dat betreft is het voor mij natuurlijk best een goed seizoen. Ik heb met doelpunten en assists toch zeker een goede bijdrage kunnen leveren aan ons succes.”

WEGGEGEVEN

NSC bleef de betere ploeg in het topduel en toen Yordi Grovenstein de 2-1 scoorde, leek de titel binnen handbereik. ,,Vijf minuten voor tijd en toen kregen zij ook nog een rode kaart. En toch ging het nog fout en daar baalden we allemaal van. Dat mag je natuurlijk nooit meer weggeven. We liepen toch te veel achteruit en daarmee hielpen we Bennekom.”