Zo’n vijf-zes jaar geleden is er al eens gesproken bij Sparta Tennis over padelbanen. Er waren toen vragen van de leden over deze opkomende sport. Er is toen besloten om het even aan te zien hoe deze sport zich zou ontwikkelen. Nu was het er volgens het bestuur de tijd voor.

Na overleg met de gemeente, Sparta en de hondenvereniging is er een akkoord gekomen en eind december 2022 heeft Sparta Tennis de definitieve omgevingsvergunning voor de bouw van de padelbanen in handen gekregen. Er is hard gewerkt door ‘JA ‘ de vrijwilligers met het kappen en snoeien van bomen en struiken en opruimen van hout etc. Daarna is Timmer-Weg en Waterbouw begonnen met grondwerkzaamheden, het verharden van een stuk grond van de hondenvereniging en het uitgraven van het talud.

Maandag 27 februari is firma Rekre Sport gestart met het aanleggen van de padelbanen. Zoals het er nu naar uit ziet kan er begin mei padel gespeeld worden. De leden van Sparta Tennis kunnen ook gebruik maken van de padelbanen. Maar niet leden kunnen de banen per uur gaan huren. Verder komt Sparta Tennis hier natuurlijk op terug.

Bron en Foto’s: Harry Koelewijn