Afgelopen zondag 3 november hebben de Bouncies (dansers met een verstandelijke beperking) van Badabounce een gouden medaille gehaald tijdens de Special Olympics in Topsportcentrum Almere. De Special Olympics is uitgegroeid tot ‘s werelds grootste organisatie voor aangepast sporten en een wereldwijd evenement. Het was voor het eerst dat ‘Dans’ als wedstrijdsport aan het programma werd toegevoegd.

De Bouncies waren zondagochtend samen met hun fans al vroeg aanwezig voor de opening van het Olympisch vuur, waarna zij direct moesten optreden in de divisioning ronde onder het toeziend oog van de vakjury. Na plaatsing mochten zij later in de middag op voor de officiële Olympics dansronde. Dit optreden ging zo goed dat zij bij de prijsuitreiking gouden medaille in ontvangst mochten nemen.  

 

Coaches Jarno Klompenhouwer en Yara Maarsseveen kijken tevreden terug op een lange maar onvergetelijke dag. ‘Wetende dat je dit misschien nooit meer mee maakt, wilden wij een leuke dag hebben met elkaar en gewoon lekker dansen’. Het gaat uiteindelijk om plezier en onze dansers de mogelijkheid geven om dit te ervaren’. Het wedstrijdelement was nieuw voor ze en bracht de nodige spanningen met zich mee. Daarom zijn we extra trots dat ze het onder die druk zo goed hebben gedaan. We gaan deze bijzondere dag in ieder geval nooit meer vergeten’. Aldus de trotse coaches.