NSC heeft vanmiddag een hele belangrijke overwinning geboekt tegen DTS Ede met 0-1, maar mocht blij zijn dat het in de slotfase zo bleef. NSC begon prima aan de wedstrijd en was in de beginfase de bovenliggende partij zonder echt kansen te creëren. DTS was na een kwartier het dichts bij de openingstreffer, maar de bal die voorlangs ging werd bij de 2e paal hoog over geschoten.

Daarna was het de beurt aan NSC; een mooie aanval via meerdere schijven werd door Hoessein Jabir net naast geschoten. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht al kwam dat meer omdat beiden niet teveel op de aanval wilden spelen en het soms behoudend oogde. In de laatste minuut voor rust werd Yordi Grovenstein na een prima pass van Kevin van Essen de diepte in gestuurd, zijn bal alleen op de keeper af werd goed gered door de keeper die een prima wedstrijd keepte.

Na de rust ging NSC meer op de aanval spelen en waren er wat kleine kansjes. Zo ook voor Rik Doppenberg die een vrije trap van Grovenstein bijna kon binnen koppen. Hij had hem alleen wat harder moeten raken. NSC ging op dezelfde voet verder en je kon de 0-1 zien aankomen. Een mooi opgezette aanval kwam in Yannick Cornelisz die door de verdediging slalomde en de bal aan de vrijstaande Redouan Hazzat gaf. Deze wist wel raad met deze kans en schoot onberispelijk binnen.

Gelijk vanaf de aftrap en balverlies bij DTS was het bijna Kevin van Essen die de 0-2 aantekende. Hij zette zelf de aanval op en schoot nadat hij de bal terug kreeg hard op doel. De keeper kon hem maar net tot corner verwerken. Daarna ging het beste wel uit het spel bij NSC en ging DTS er weer in geloven. Na het inbrengen van spits Frank Hol werd DTS een stuk gevaarlijker en werd de bal een paar keer gevaarlijk voor het doel van NSC gegooid. Elke keer zat er wel een speler van NSC tussen om de gevaarlijke voorzetten onschadelijk te maken. NSC probeerde het op de counter en had bijna succes, de bal van Termelez op Grovenstein kon maar net onderschept worden. In de allerlaatste seconde van de veel te lange blessuretijd kreeg DTS een enorme kans op de 1-1. Een voorzet vanaf rechts kon vrij ingekopt worden,maar de bal ging rakelings naast. Zo konden er hele belangrijke punten bijgeschreven worden.

Verslag: Wilbert Nusselder