Afgelopen week is het Ap Deroue Racing team uit Nijkerkerveen vertrokken naar het Franse circuit Dijon voor de wedstrijd van het ONK-pro600cc kampioenschap Motorsport. Coureur Michael Mijnten uitkomend op de Yamaha R6 van en geprepareerd door Ap Deroue Motoren uit  Nijkerkerveen wist hier een sterke race te rijden en een 3de plaats te bemachtigen in een natte en listige wedstrijd op een technisch moeilijk circuit met veel hoogteverschillen.

De coureur uit Garderen had vrijdag tijdens de kwalificatie op een snik heet Dijon een 5de startpositie weten te bemachtigen en wist dit in de race om te buigen naar een podium klassering. Door dit nette resultaat schuift hij direct door naar de top 5 van het Nederlands kampioenschap pro 600cc, iets om trots op te zijn.

Reactie na de race van Michael Mijnten:
We zaten het hele weekend al in de top 6 van snelste rijders dit gaf vertrouwen. Het was een ongelooflijk listige start. Al naar 3 bochten crashte mijn voorganger uit de race waardoor ik moest uitwijken. Dit koste mij wat tijd. Gelukkig kreeg ik tijdens de race steeds meer vertrouwen en pace op de natte baan en dit kon ik omzetten naar snelle en stabiele ronde tijden. Uiteindelijk heb ik terug weten te vechten tot een 3de plaats en dus het podium. Erg blij en trots op dit resultaat en op het team, de sponsoren en alle mensen die mij steunen. De mooiste manier om deze mensen te belonen is door te presteren en een beker mee naar huis te nemen.  Nu weer met beide benen op de grond en alles klaarmaken voor de volgende race op het circuit van Oschersleben (Duitsland)

Sponsoren van het Ap Deroue Racing Team:

Autoschade Hoevelaken
P van HA Tegeltapijt
Woudenberg auto’s Nijkerkerveen
Wheeltrim Nijkerk
Deroue Motoren Nijkerkerveen
o.a.  Sjoerd de Goede & Herman vd Beek (monteurs)

Foto’s Kees Siroo.