Afgelopen weekend is het Ap Deroue Racing team uit Nijkerkerveen weer in actie gekomen op het TT Circuit van Assen, Michael Mijnten en Berrie Jansen stonden voor het team aan de start. Na een succesvolle tranigsdag op donderdag kwam op zaterdag de kwalificatie en wedstrijd. Berrie Jansen wist op de Yamaha een 24stestartplaats te bemachtigen, Michael Mijnten behaalde een sterke 5destart positie.

Mijnten is bezig aan een sterke en stabiele reeks van races. Na de harde crash afgelopen mei op het circuit van assen waarbij de Yamaha totaal afgeschreven werd vallen de resultaten nu wel de goede kant op. Met een 3deen 5deplaats in Frankrijk, een 6depositie in Oschersleben en deze lijn zet hij dit weekend op het circuit van Assen door met een 7de eind klassering.  

Berrie Jansen is in zijn debuut seizoen ook op de goede weg. Hij krijgt steeds meer vertrouwen in de motorfiets en dat is terug te zien in de rondetijden. Jansen wist in de race een 21stepositie te behalen, Mijnten vocht een streng duel uit en wist in de laatste rondes toch nog van een 11depositie terug te vechten naar de 7deeind plaats.

De race in het Open Nederlands Kampioenschap werd overigens gewonnen door Ronald Post gevolgd door Luuk de Ruiter en Leon Stolte. De afsluitende race van het kampioenschap zal op 12 oktober plaats vinden.

Op de foto  links Jansen, Rechts Mijnten