Voor de korfballers van Sparta/Djops is ‘de Nijkerkse derby’ tegen Telstar/Schoonderbeek teleurstellend verlopen. De Nijkerkers lieten zich in de eerste helft aftroeven door het achttal uit Hoevelaken. De geleden schade uit de eerste helft bleek na rust niet meer te repareren. Een zonnig weertje en een affiche met twee clubs uit dezelfde gemeente. Normaal gesproken ideale ingrediënten voor een spannende pot korfbal. Waar Sparta/Djops vorige week een goede seizoensstart kende (11-14 winst bij Exakwa), begon de competitie voor de club uit Hoevelaken teleurstellend met een nederlaag tegen KV Elburg. Telstar/Schoonderbeek was er duidelijk op gebrand om in de tweede wedstrijd wel een goed resultaat neer te zetten.

Waar Telstar uitstraalde graag met de punten naar Hoevelaken te keren, begon het Spartaanse achttal zwak en moeizaam aan de wedstrijd. De Nijkerkers werden te vaak afgetroefd in duels en verdedigend werd te weinig gedaan om het aanvalsspel van de Hoevelakers te ontregelen. De uitploeg wist wel raad met de gekregen ruimte en kansen en liep al snel uit naar een comfortabele voorsprong van 6-12 in de rust. In de tweede helft kwamen de Spartanen beter voor de dag. Er werd meer strijd geleverd en langzaam werd de achterstand verkleind. Telstar bleef echter regelmatig meescoren waardoor de in te halen achterstand te groot bleek voor Sparta/Djops. Eindstand: 15-18. Een teleurstellend vervolg op een goede competitiestart van de Nijkerkers. Volgende week krijgt de ploeg van Brenda Voortman de kans om zich te revancheren. Om 15.30 uur komt KV Elburg op bezoek op Sportpark Luxool.

Doelpunten Sparta:

Marieke van de Kraats 4, Mirjam Top 3, Jarno van de Bor 2, Martijn Kuipers 2, Rik Vreekamp 2, Rianne van Valkengoed 1, Linda Muis-van Deuveren 1.