Met ingang van dit jaar zijn de zomeravondconcerten op het carillon van de Grote Kerk niet meer op de donderdagavond, maar op de dinsdag. Tijdens het eerste, op dinsdagavond 18 juni, speelt gastbeiaardier David van der Vlies uit Veere een gevarieerd programma. Het concert begint om 20.00 uur en is het best te beluisteren op de luisterplaats bij Het Tabakhuys, Nieuwstraat 11. Daar worden gratis programma’s verstrekt.

De klank van de klokken van Nijkerk zal vertrouwd zijn voor David van der Vlies. In Veere bespeelt hij namelijk wekelijks een carillon met klokken van dezelfde klokkengieter als die van Nijkerk. Van deze klokkengieter uit de 18de eeuw, Andreas Jozef van den Gheyn, zijn in Nederland maar drie beiaarden bewaard gebleven. Veere is het kleinste van dit drietal en Nijkerk is de grote broer. David van der Vlies laat de klokken in alle facetten horen. Hij speelt muziek van Bach en Mozart, maar ook oorspronkelijk voor beiaard gecomponeerde muziek. David eindigt zijn programma met van de muzikale broer van de klokkengieter, Matthias van den Gheyn, die speciaal voor de Van-den-Gheyn-klokken geschreven is.

Nieuw is dat de luisteraars na afloop van het concert onder aan de toren een drankje kunnen krijgen en men kennis kan maken met de gastbeiaardier.